Tarkastajat ovat jo paikalla arvioimassa kaupungin ruokailumahdollisuuksia.

Michelin-opas on vihdoin matkalla pohjoiseen.

Toukokuussa kuuluisa ruokaopas ilmoitti laajentavansa tulevaan The Michelin Guide -oppaaseen Michelin Guide Toronton, joka on valikoiman ensimmäinen kanadalainen kohde. Michelinin tiedottaja kertoo lausunnossaan, että opas julkistetaan syksyllä 2022, ja se sisältää valikoiman kunnianosoituksen arvoisia ravintoloita eri puolilta kaupunkia.

”Ensimmäistä kertaa historiansa aikana Michelin Guide saapuu Kanadaan, ja tarkastajamme ovat innoissaan saadessaan kokea Toronton vaikuttavaa kulinaarista maisemaa”, Michelin Guides -oppaan kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec kertoo Food & Winelle toimitetussa lausunnossa. ”Tämä valinta, Kanadan suurin kaupunki, ja meidän ensimmäinen kohteemme maassa, tulee edustamaan paikallisia makuja, kansainvälistä inspiraatiota ja selkeää luovuutta, jotka tekevät Torontosta maailmanluokan ruokailuelämyksen.”Kuten kaikki sen oppaat, myös tämä tulee sisältämään Michelin-tähdet – yksi, kaksi tai kolme – kaupungin parhaille keittiöille. Se antaa myös Bib Gourmand -luokitukset ravintoloille, jotka tarjoavat laadukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan, ja Michelinin vihreän tähden ravintoloille, jotka edustavat kestävää gastronomiaa.

Valmistautuakseen parhaiten syksyn julkaisuun Michelinin-tarkastajat ovat jo paikalla ja vierailevat nimettömästi paikallisissa ravintoloissa maistelemassa ja arvioimassa kaupungin parhaista parhaita ravintoloita. Arviointiprosessi jatkuu vielä kesän ajan, jotta tarkastajat ovat maistaneet ruokia mahdollisimman monesta toimipaikasta.

”Tämä on jännittävä hetki kaupungillemme, sillä Torontosta tulee ensimmäinen Michelin Guide -kohde Kanadassa”, Toronton pormestari John Tory lisäsi. ”Tämä vahvistaa edelleen mainettamme maailman ruoka- ja keittiökohteena. Monipuolinen kaupunkimme ja monet tunnetut kokit, jotka kutsuvat Torontoa kodiksi, ovat auttaneet meitä pääsemään tähän pisteeseen ja tuoneet esille kaikkia kaupungin upeita ravintoloita.”
Vaikka tarkastajat ovat nyt paikalla, on tärkeää ymmärtää, että tällaisten loistavien keittiöiden löytäminen ja arvioiminen ei ole helppoa. Michelinin mukaan etsintäprosessi alkoi itse asiassa Torontossa jo neljä vuotta sitten, mukaan lukien yhteistyön sen kumppanin Destination Toronton kanssa, jonka kanssa se tekee yhteistyötä oppaan markkinointi- ja promootiotoimissa.

”Toronton kulinaarinen tarjonta on yhtä monipuolinen kuin kaupunki itse, ja Michelin Guide Toronto on täydellinen tapa juhlistaa kulinaarista yhteisöämme”, kertoo Scott Beck, Destination Toronton toimitusjohtaja. ”Se on tehokas tapa jakaa kulinaarisia kykyjämme uusille yleisöille ympäri maailmaa. Olemme todella ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä Michelinin ja kohdekumppaniemme Destination Ontario ja Destination Canada kanssa tuodaksemme Michelin-oppaan Kanadaan ensimmäistä kertaa .”

Tämä uutinen saa meidät vesi kielellä pohtimaan, jospa sitä pitäisi varata syksyksi lentoliput makumatkalle Torontoon!