Jos korianteri maistuu mielestäsi saippualle, sille on tieteellinen syy.

Et ole ainut maailmassa jos vihaat korianteria. Vaikka ruokavalioosi kuuluisi normaalisti kuinka paljon tahansa kasviksia, saattaa korianteri silti pysyä inhokkina, vaikka se saattaakin tuntua omituiselta.

Youtubessa pyörivän tieteisohjelman SciShow’n mukaan jopa joka kymmenes ihminen vihaa korianteria koska se maistuu saippualta. On siis olemassa kokonainen yhteisö ihmisiä joilta jäävät tacot syömättä jos niissä on korianteria. Jopa tiedemiehet kiinnostuivat intensiivisestä suhtautumisesta yrttiin. Korianterin mausta kysyttiin 30000 ihmiseltä, ja huomattiin että kaikilla korianteria vihaavilla oli joitain yhteisia piirteitä.

Nimen omaan saippuan hajua vastaanottavissa geeneissä tuntui olevan yhtäläisyyksiä kaikilla korianteria vihaavilla. Erityisesti aldehydikemikaalien hajua vastaanottava geeni tuntui yhdistävän tätä ihmisryhmää. Korianterin haju koostuu useammasta aldehylikemikaalista ja samoja kemikaaleja syntyy myös saippuan teosta.

Toisaalta korianterista saattavat pitää myös tuon geenin omaavat ihmiset ja toisaalta korianteria vihaavilla ihmisillä ei kaikilla ole tuota geeniä. Asiaan siis vaikuttavat varmasti myös muut geenit.

Lue alkuperäinen artikkeli.