Kokki, kirjailija ja televisiopersoona Anthony Bourdain ei yleensä lähtenyt ylistämään asioita turhaan. Kun hän takasi keittiötuotteen toimivuuden, kannatti yleensä kuunnella. Bourdainin Kitchen Confidental -kirjan lukeneet varmasti tietävät miehen vihan veitsisettejä kohtaan. Hän suositteli aina kotikokeillekin yhtä hyvää, kalliimpaa veistä ison halpissetin sijaan.

Ruokajätteestä ja ylijäämästä ruuasta kertovassa dokumentissaan Wasted: The Story of Food Waste hän mainitsi suosikkiveitsekseen sadan dollarin Global Classic -kokkiveitsen joka onkin Amazon.comin myydyin kokkiveitsi. Ja vaikka kotikokille satasen veitsi saattaakin kuulostaa kalliilta, ei se laadukkaiden kokkiveitsien maailmassa ole vielä paljoakaan. Ja kalliimpi veitsi kestää hyvin hoidettuna vuosikausia. “Global toimii aloittelijalla hienosti, mutta sitä arvostavat myös konkarit,” sanoi Bourdain.

Globalin 20 senttimetriä pitkä japanilainen kokkiveitsi on kevyempi kuin perinteinen Eurooppalainen veitsi. Kahva on  kuvioitu parempaa tarttumapintaa varten ja sen terä pysyy terävänä erityisen kauan. Veitsi on tehty ruostumattomasta teräksestä ja vakuutettu loppuelämäksi hajoamista ja valmistusvirheitä vastaan.

Lue alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Sarah Parker