*

Korianteri on yksi kiistanalaisimmista ruoka-aineista maan päällä, ja syystä. Toisin kuin muut ruoat, jotka voivat olla vain erikoisen makuisia, merkittävällä osalla väestöstä on kirjaimellisesti geneettinen taipumus inhota korianteria – noin 4–14 prosenttia ihmisistä on sitä mieltä, että korianteri maistuu saippualta.

Korianterin ystäville voi olla vaikeaa sisäistää ajatus, että tämä mahtava ainesosa voisi maistua siltä kuin se kuuluisi suihkuun, mutta tänä jouluna Chipotle – joka tarjoaa korianteria monilla ruokalistoillaan – on keksinyt hauskan konseptin korianteria vihaavien kotiin: korianterisaippua.

Tämä ”100-prosenttinen aito saippuapala” on saatavilla 2. joulukuuta alkaen yksinomaan osoitteessa chipotlegoods.com niin kauan kuin tavaraa riittää, ja se on ”täydellinen lahja sekä korianterin ystäville, että vihaajille”. Chipotle lisää varoituksen sanasen: ”Varmista vain, etteivät he syö sitä.” Tämä ”oikeista ainesosista” valmistettu 8 dollarin ja 110 gramman patukka sisältää saippuoituja luomuöljyjä (erityisesti oliivi-, kookos-, pellavansiemen- ja sheaöljyä), eteeristä korianteriöljyä (ei lehtiä) ja klorellajauhetta. Se on varma keskustelunaloittaja jakavien mielipiteidensä puolesta.

Chipotle sanoo, että nyt IRL (in real life)-saippua on peräisin humoristisesta kuvasta, jonka brändi jakoi Instagram-tilillään elokuussa. ”Cilantro Soap -saippuamme on osa laajempaa trendiä muuttaa digitaaliset hetket tosielämän kokemuksiksi”, Chipotlen markkinointijohtaja Chris Brandt sanoi tiedotteessa. ”Jokainen Chipotle-fani voi arvostaa tätä fanien inspiroimaa lahjaa riippumatta siitä, millä puolella suurta korianterikeskustelua he ovat.”

Sillä välin, kun vierailet Chipotle Goods -myymälässä, ketju ehdottaa, että tutustut muihinkin tuotteisiin, jotka he ovat lisänneet lomakaudeksi, mukaan lukien uudet vaatteet, jotka on värjätty luonnollisesti kierrätetyillä Chipotle-avokadokivillä, sekä uusi ”isähattu” ja pipo. Myönnettäköön, mikään näistä tuotteista ei ole keskustelun arvoinen niin kuin korianterisaippua, mutta toisaalta sinun ei tarvitse varoittaa ketään olla syömättä hattua.