Maanantaina 11. tammikuuta Samsung osallistui tämän vuoden ensimmäiseen virtuaaliseen, vain verkossa tapahtuvaan Consumer Electronics Show -näyttelyyn (CES), jossa esiteltiin suoratoistona uusimpia innovaatioita. Samsungin esitelmä keskittyi tuotteisiin, jotka on suunniteltu tarjoamaan ”parempaa arkea kaikille”, ja nähtyämme mitä yritys on työstänyt, voimme sanoa, että saatamme pian toivottaa tervetulleeksi uudet robottivalmistajamme.

Entistä älykkäämpien älyjääkaappien ja montut avaavien 110 tuuman televisioiden lisäksi he esittelivät myös kolme ”älykästä ja ihmiskeskeistä robottia”, jotka käyttävät tekoälyä tehtäviensä suorittamiseen. ”Kodin merkitys on kasvanut”, kertoo Samsungin tutkimustyön johtaja Sebastian Seung lausunnossaan. ”Mutta entä jos koti ja sieltä löytyvä teknologia olisi todella rakennettu sinun ympärille?”

Vastauksena tähän kysymykseen Samsung esitteli JetBot 90 AI + -pölynimurin, joka on varustettu LiDAR- ja 3D-antureilla, jotta se ei törmäile huonekaluihin siistimisen aikana, Bot Care -robottikumppanin ja Bot Handyn, jotka kykenevät tekemään kaikkea likaisten t-paitojen keräämisestä viinilasin täyttämiseen (me kaikki ansaitsemme sen riippumatta siitä, jaksammeko kerätä vaatteemme pyykkikoriin).

”Bot Handy käyttää tekoälyä tunnistaakseen esineitä, kuten lasikupin tai keraamisen lautasen, ottamalla huomioon niiden muodon ja materiaalit toimiakseen luotettavana kumppanina”, Seung avaa robotin toimintoja Bot Handyn videodemossa. ”Bot Handy voi liikkua ja esimerkiksi kattaa pöydän tai laittaa ruokaostoksia jääkaappiin. Se muuttaa käsityksen siitä, miltä robotti kotonasi voisi näyttää.”

Mahdollisuuksia esittelevässä videossa Bot Handy täyttää varovasti astianpesukoneen, pudottaa likaisen pyykin pyykkikoriin, asettaa hedelmäkorin keittiön pöydälle, pistää kukan maljakkoon ja – mikä tärkeintä – kaataa kaksi runsasta lasia viiniä.

Konsepti on siisti monesta syystä (kukapa ei haluaisi robottihovimestaria), mutta varsinkin sen vuoksi, mitä Bot Handy voisi tehdä vanhusten, näkövammaisten tai liikkumisrajoitteita omaavien henkilöiden auttamiseksi. Samsung ei ilmoittanut päivämäärää, jolloin tuote julkaistaan yleiseen myyntiin – toistaiseksi kerrotaan vain, että se ”ei ole tällä hetkellä myynnissä” – mutta he sanoivat robottien esitelleen livevideolla ominaisuuksiaan ”testiasetuksissa”.

Luulenkin sen tarkoittavan, että joudumme kaatamaan omat viinimme vielä jonkin aikaa eivätkä astiamme aio puhdistua itsekseen vielä hetkeen. Tsemppiä, Samsung!

Alkuperäinen artikkeli: https://www.foodandwine.com/news/samsung-wine-pouring-robot-bot-handy?fbclid=IwAR0qKzMa7Vf0LwH9u8ToT79jEbtIOIfM6vGJFSK-Lhz7V98pet6gpVeSSUs 

Kansikuva: Screenshot by Sarah Tew/CNET