Kahden yön matka alkaa Reimsistä Ranskasta ja päättyy eksklusiiviseen Hotel Ciprianiin Venetsiassa.
Jokainen, joka on lukenut (tai katsonut) Agatha Christien Murder on the Orient Express -elokuvan on haaveillut legendaarisen junamatkan tekemisestä (ilman elokuvan juonenkäänteitä…).
Ja kyllä, voit oikeasti tehdä sen: luksusmatkailuyritys Belmond lanseerasi Venetsian Simplon-Orient-Express-palvelun vuonna 1982, ja se kuljetti vieraansa Lontoosta Venetsiaan ja sen ulkopuolelle huolellisesti kunnostetuilla vanhoilla junavaunuillaan. (Ja Belmond tietää luksuksesta; siitä tuli osa LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton- konsernia melkein kolme vuotta sitten.)
Tänä kesänä se tarjoaa yhden upeimmista kuviteltavissa olevista matkapaketeista, kun se vie Venetsian Simplon-Orient-Expressin vieraat unohtumattomalle matkalle juhlimaan Veuve Clicquotin 250-vuotisjuhlaa. Matka alkaa sunnuntaina 5. kesäkuuta Reimsistä, Ranskasta, jota Veuve Clicquot on kutsunut kodikseen vuodesta 1772. Ihasteltuaan auringonnousua vieraat pääsevät tutustumaan Veuve Clicquotin kellareihin sen kellarimestari Didier Mariottin kanssa. Kun kaikki ovat syöneet lounaansa – ja juoneet samppanjansa – on aika nousta junaan.
Junaan päästyään matkustajia hemmotellaan kokki Jean Imbertin neljän ruokalajin illallisella ja tietysti uusilla lasillisilla Veuve Clicquotia. (Imbert, Top Chef -voittaja, otti viime syksynä haltuunsa Hôtel Plaza Athénéen arvostetun Le Relais Plaza -ravintolan.)
Seuraavana aamuna vieraat voivat nauttia uudesta, unohtumattomasta auringonnoususta ja venytellä jalkojaan Innsbruckin asemalla Itävaltaan saavuttuaan. Kun juna saapuu Venetsiaan, vieraat kuljetetaan veneellä Belmondin omaan Cipriani-hotelliin. Juhlat jatkuvat samana iltana auringonlaskutanssiaisilla (ja ehkä parilla bellinillä: Ciprianin perustaja keksi tämän pehmeän vaaleanpunaisen Prosecco-cocktailin.)
Kuten olet varmaan jo ehtinyt kuvitella, tähän ylelliseen matkaan liittyy myös luksushinta.
Twin Cabin -paketti on hinnaltaan 7 421,99 euroa per henkilö kahden hengen majoituksen perusteella. Päivitys Cabin Suiteen maksaa 12 565,79 euroa per henkilö kahden hengen majoituksen perusteella, ja se sisältää erityisen juhla-aamiaisen Venice Simplon-Orient-Express -ruokailuvaunussa. Ja lopuksi, erittäin tyylikäs Grand Suite kustantaa 25 734,32 euroa per henkilö kahden hengen perusteella, sisältäen Celebration-aamiaisen ja ylimääräisen matkaa edeltävän yhden yön majoituksen Veuve Clicquot’s Hôtel du Marcissa Reimsissä.
Mitä muuta voisimme sanoa, kuin bon voyage?