Ruokakuvia työkseen tekevillä on monia pieniä kikkoja, joilla ruoasta saa tehtyä herkullisen näköistä ja kuvauksen kestävää. Näiden paljastusten jälkeen et enää koskaan katso ruokakuvia samalla tavalla kuin aiemmin.

Ruoka näyttää kuvissa usein herkulliselta, mutta oikeassa elämässä et välttämättä haluaisi koskaan laittaa sitä suuhusi. Ruokastylisti manipuloi melkein kaikkea kuvassa olevaa, jotta annos viehättää varmasti kuluttajia. Mikään ei ole kuitenkaan sitä, miltä näyttää.

Leikkaa puoliksi pino pannukakkuja tulet todennäköisesti osumaan pahviin. Pinottuna hyvältä näyttävät herkut, esimerkiksi pannukakut tai burgerit, on usein kannateltu pahvituella kerrosten välissä. Esimerkiksi pannukakut voidaan vielä suihkuttaa vettä hylkivällä aineella, jotta kastikkeet ja siirapit liukuvat nätisti reunan yli.

Näyttääkö paistettu kalkkuna herkulliselta? Se on usein raaka sisältä. Kokonaiset kalkkunat on usein suihkutettu – yleensä ruskealla kastikkeella, vedellä ja väriaineella – ja sen jälkeen puhallettu kaasupolttimella niin kauan, kunnes pinta saavuttaa täydellisen värin. Sisältä lintu on kuitenkin raaka, sillä kenenkään ei ole tarkoitus syödä sitä kuvauksen jälkeen. Kalkkunan sisällä saattaa olla myös paperipyyhkeitä, jotta lopputuloksesta tulee entistäkin pulleampi.

Näyttääkö jäätelöltä? Saattaa maistua laardilta. Ellei mainosteta jotakin tiettyä tuotemerkkiä, niin jäätelö saatetaan valmistaa usein rasvasta ja jauhemaisesta sokerista, joka värjätään näyttämään joltakin tietyltä maulta. Feikkijäätelöstä saa pyöriteltyä täydellisiä palloja ja jäätelö säilyy kuvauskelpoisena jopa tunteja.

Sulanut juusto on oikeasti haudutettua juustoa. Ruokastylistit lämmittävät vettä ja dippaavat siihen varovasti juustoa muutaman sekunnin ajaksi ennen hampurilaisen (usein kylmän) väliin laittamista. Näin lopputuloksesta tulee herkullisen valuva ja tahmea.

Leikatut hedelmät ja marjat eivät koskaan ruskistu, taikuutta? Ne on usein laitettu hetkeksi kylmään veteen, johon on lisätty sitruunamehua. Marjoja saa muokattua punaisemmaksi esimerkiksi huulipunalla, jolla voi peitellä mahdollisia valkoisia kohtia.

Tämän takia pekoni näyttää usein niin hyvältä! Saadakseen täydellisen kiharaa pekonia ruokastylisti saattaa kietoa pekonin uuniritilän väleihin tai kääriä sen rutistetun alumiinifolion ympärille. Levittämällä öljyä valmiiseen tuotteeseen pekoni ei näytä niin kuivalta vaan saa valumaan kuolaa suupielistä.

Voileivistä torni! Voileivät eivät yleensä pysy päällekkäin. Ne on rakennettu kerros kerrokselta ja hammastikut pitävät jokaisen kerroksen omalla paikallaan. Suuremmat pinot pysyvät yhdessä vartaiden avulla.

Vesi voi olla halpaa, mutta jääpalat ovat kalliita. Tavallinen jää sulaa kuumien studiovalojen alla, joten ruokakuvauksissa käytetään usein muovisia paloja. Ne voivat maksaa useita kymmeniä euroja kappaleelta.

Monet glaseeraukset ovat yksinkertaisesti vain öljyä. Sitä ruiskutetaan ruokien päälle tuomaan upeaa ja kiiltävää tehostetta. Öljy toimii erinomaisesti esimerkiksi uunijuureksissa.

Salaatti saa raikkaamman ulkonäön suihkuttamalla. Kun salaatti on annosteltu, ruokastylisti pitää käden ulottuvilla spraypulloa, joka on täytetty vedellä. Suihkaus pullosta saa kasvikset näyttämään täydellisen raikkailta.

Ruoka näyttää usein parhaimmalta valkoisen lautasen päältä. Näin kuluttajat näkevät parhaiten ruoan herkullisuuden ja kauneuden ilman häiriötekijöitä.

 

Lue alkuperäinen artikkeli.

Kuvat: Shutterstock