Kaikki ilmiöt

Nämä ovat maailman kalleimmat ranskalaiset

Nämä perunat kastetaan jopa samppanjassa ennen paistamista.

Useimmissa aterioissa ranskalaiset ovat annoksen halpa, mutta maukas osuus, korkea kasa täyttämässä ateriaa. Kansallisen ranskalaisten paistopäivän kunniaksi 13. heinäkuuta New Yorkin Serendipity3 päätti kääntää nämä odotukset päälaelleen ja antaa ranskanperunoille ansaitsemansa pääroolin luomalla maailman kalleimmat ranskalaiset.
”Creme de la Creme Pommes Frites”-ranskalaisannos on Guinnessin ennätysksen haltija, ja niiden hinta on 200 dollaria –  eräiden vaikeasti saatavien kalliiden ainesosien ansiosta. Pohjana on Upstate Chipperbeck -perunat, jotka on vaalennettu sekoituksessa Dom Perignon -samppanjaa ja J.Leblancin ranskalaista samppanjaa ja Ardenne-etikkaa, ennen kolminkertaista keittämistä puhtaassa hanhenrasvassa Lounais-Ranskasta. Sen jälkeen perunat maustetaan Guerande- tryffelisuolalla, heitetään Urbani-kesän tryffeliöljyyn ja niiden päälle on raastettu Kreetan Senesi Pecorino Tartufelloa, joka on ravintoloiden mukaan ”valmistettu lampaiden maidosta, jotka laiduntavat Kreetan Senesen savirikkailla kukkuloilla”. Ja vielä mustilla tryffeleillä höystettynä, jotka on etsitty laaksoista ja metsistä Volterrasta ja Miniatosta Italiasta. ”Eikö ole vielä tarpeeksi tryffeliä?” – Kokit viimeistelevät annoksen mustilla kesätryffeleillä Umbriasta, Italiasta, ennen kuin he lisäävät 23k: n syötävän kultapölyn päälle.

Tietenkään mikään ranskalaiset perunat eivät ole täydellisiä ilman kastiketta, joten ruokalaji tarjoillaan myös Mornay-kastikkeen kanssa – joka on valmistettu Jerseyn lehmien Udder Creamista, mustasta tryffelivoista ja Gruyere-tryffelihiutaleista. Ja koska esillepano on kaikki kaikessa, niin annos tarjoillaan Baccarat-kristallilasissa Arabesque-lautasella ja kastike vastaavassa kristallikulhossa.

”New York City on herännyt uudelleen ja maailma on innoissaan siitä, että Serendipity3 on taas toiminnassa  parempana kuin koskaan”, toteaa ravintolan luova johtaja Joe Calderone, joka kehitti ruokalajin yhdessä Serendipity3:n yrityskokin Frederick Schoen-Kiewertin kanssa. ”Olemme todella otettuja siitä, että Guinnessin maailmanennätysrekisterit tunnustavat meidän luomuksemme, Creme de la Creme Pommes Frites:in, maailman arvokkaimmiksi ranskalaisiksi ja odotamme innolla, että voimme luoda vieläkin enemmän huippuluokan reseptejä tulevaisuudessa.”

Ravintolan tiedottaja kertoo, että näitä 200 dollarin ranskalaisia on tilattavissa ravintolasta 48 tunnin etukäteispyynnöstä (ja niille on jo jonotuslista). Sertifikaatin saamiseksi Guinness World Records vaatii tuotteelle ”puolueettoman asiakkaan” – joten ainakin yksi Creme de la Creme Pommes Frites -annos on toistaiseksi myyty. Samaan aikaan Serendipity3 sisälsi myös muistutuksen siitä, että tällä hetkellä heillä on myös kallein pirtelö, kallein voileipä ja kallein jälkiruoka – kaikille niille, jotka haluavat koota itselleen ihan helkkarin kalliin aterian.

 

Alkuperäinen artikkeli: https://www.foodandwine.com/news/most-expensive-french-fries-guinness-world-record-serendipity-3