Sipsipussi on yksi edullisimmista vaihtoehdoista tyydyttää suolaisen himo. Mutta entä jos vastaan tuleen maailman kalleimmat perunalastut? Oletko valmis maksamaan niistä 15 euroa?

Vain harvat voivat saada käsiinsä tämän rajoitetun painoksen ruotsalaisen St. Eriksin perunalastuja. Maailman kalleimmat perunalastut maksavat 15 euroa pussilta. Ruotsalainen St. Erikin panimo päätti tuoda markkinoille erän sipsejä täydentääkseen oluensa nautinnon kokonaan.

Loppujen lopuksi suolaiset välipalat ja olut sopivat yhteen täydellisesti. Nämä maailman kalleimmat perunalastut on valmistettu ainutlaatuisista ainesosista ja kääritty tyylikkääseen pakkaukseen. St. Erik on yhteistyössä Ruotsin kokkimaajoukkueen kanssa kehittänyt perunalastupussin sisällön, joka sisältää erityisiä aineosia:

Matsutake. Nämä ovat erittäin kalliita japanilaisia sieniä, joila on voimakas, erottuva ja aromaattinen haju. Käsin kerättynä niitä esiintyy yleensä syyskuun lopusta marraskuun puoliväliin.

Tryffeli-merilevä. Kuten nimestä voi päätellä, tällä sipsillä on lempeä tryffelinmaku, joka muistuttaa valkoista tryffeliä yhdistettynä tuoreeseen valtameren makuun. Tryffeli-merilevä on punainen levä, josta on tullut suosittua hyvän makunsa vuoksi.

Kruunutilli. Perunalastupussin valmistajien tavoitteena oli saada sipseihin omaleimainen tillin maku. Tämän toteuttamiseksi he valitsivat eteläisen Ruotsin Bjären niemimaalta käsin poimitut kruunutillit voimakkaan makunsa vuoksi.

Leksand-sipuli. Ruotsin Leksandin kaupungin harvinaista sipulilajiketta käytetään tasapainoisen sipulin maun saavuttamiseen. Tämä arvostettu sipuli istutetaan 18. toukokuuta ja korjataan 10. elokuuta sääolosuhteista riippumatta.

Intia Pale Ale Wort Vierre valmistetaan oluen valmistusprosessin aikana, jolloin ohramallas muuttuu makeaksi ja aromaattiseksi nesteeksi.

Ammarnäs-perunat. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä: tärkein ainesosa on Ammarnäs-perunat. Nämä arvokkaat perunat istutetaan käsin kivisiin ja jyrkkiin rinteisiin, joissa niitä perinteisesti viljellään vähäisessä määrin.

Harvinaiset ainesosat on pakattu näihin käsin tehtyihin perunalastuihin, joten ei ole yllätys, että kaikki sata laatikkoa loppuunmyytiin hetkessä, riippumatta niiden kalliista hinnasta.