Kyseessä ei ole samat aamupalaneuvot, joita olet kuullut koko elämäsi ajan – tässä on kyse ajattelutapasi muuttamisesta

Jos jätät usein aamiaisen syömättä tai pidät aamiaista vaivalloisena, kokeile tehdä muutos ajattelutapaasi: Ajattele sitä sen sijaan mahdollisuutena aloittaa päiväsi positiivisella ja rakentavalla tavalla. Tämän aterian avulla voit valmistautua valveillaoloaikaasi aineksilla, joita kehosi tarvitsee – vihanneksia, täysjyväviljaa, kuitua, probiootteja, kalsiumia tai proteiinia. Sen myötä jatkat todennäköisemmin hyvällä fiiliksellä koko päivän, tekemällä terveellisempiä ja ravitsevampia valintoja. Ehkä sinulla on jäämiä eiliseltä, jotka sinun pitäisi käyttää johonkin; aamiainen tarjoaa helpon tavan käyttää ne järkevästi.
Voit myös tehdä lyhyestä aamupalahetkestä rituaalin itsestäsi huolehtimiseen, käyttäen kipeästi kaivattua aikaa hidastaaksesi, nauttiaksesi yksinäisyydestä (jos mahdollista) ja harjoittelemalla mindfulnessia. Tarvitset vain noin 10 minuuttia tunteaksesi vaikutuksen. Tuntuuko sinusta, ettei aamustasi löydy muutamaa minuuttia aikaa? Yritä priorisoida tämä aika aamulla itsellesi, sähköpostin tai sosiaalisen median tarkistamisen sijaan. Tämä rauhallinen hetki antaa täydellisen tilaisuuden nauttia ja arvostaa syömääsi ruokaa, ja on todella sen pienen vaivan arvoinen.

Helppoja aamupalaideoita

 
Kokeile aamupalasalaattia!
Jos haluat kevyen ja ravinteikkaan aterian, tee aamiaissalaatti. Valmista itsellesi rennosti maukas salaatti käyttämällä valmiiksi pakattuja salaattivihanneksia. Vatkaa vinegrette ja keitä pehmeäksi keitetyt munat ja muut ruokaisat täytteet etukäteen edellisenä iltana tai paista kananmuna nopeasti lämpimäksi täytteeksi.
Ylijäämistä aamiainen
Jos sinulla on jäljellä paahdettuja vihanneksia, papuja, jyviä tai lihaa, ne ovat helpon aamiaisen alku: Heitä ne pannulle vatkattujen kananmunien kanssa, niin ne kuumenevat uudelleen samalla kun munat kypsyvät. Voit lisätä päälle sulamaan juustoa. Jos sinulla on kaapissa jäljelle jäänyttä keittoa, kuumenna se kiehuvaksi ja lisää sekaan kananmuna hautumaan muutamaksi minuutiksi.
Valmistele etukäteen snäkkiboksi
Jos olet enemmän napostelija, käytä muutama ylimääräinen minuutti ”välipala-aterioiden” kokoamiseen. Esimerkki: kovaksi keitetty muna, muutama siivu kypsytettyä Goudaa, prosciuttoa, muutama mansikkaa, kourallinen marcona-manteleita ja muutama Castelvetrano-oliivi ja sinulla on aamupala valmiina mukaan otettavaksi.
Pidä aamupalasi yksinkertaisena
Sinun ei tarvitse kypsentää jokaista aamiaista. Omena maapähkinävoin kanssa toimii hyvin. Samoin täysjyväkeksit, joiden päällä on pähkinävoita tai hunajalla höystettyä ricottaa. Voit myös kokeilla granolakulhoa, jossa on enemmän suolaista kuin makeaa granolaa – ja lisää maustamatonta jogurttia probioottien saamiseksi sekä tuomaan annokseen raikkautta.