Wine Cab (viinitaksi) laajensi äskettäin palveluaan Bordeaux’n luomuviinitiloihin.

Brexit on luonut uudenlaisen jaon Englannin ja Ranskan välille. Keskivertokansalaiselle ongelma ei ole henkilökohtainen (sen enempää kuin EU-aikoinakaan): Britit haluavat edelleen käydä Ranskassa ja nauttia heidän viineistään, ja ranskalaiset ottavat edelleen mielellään vastaan Englannin puntia. Nykyään se on vain hieman hankalampaa kuin ennen. Passit, tulli… kutsutaan sitä vaikka byrokratian rakoiluksi.
Tästä rakoilusta huolimatta eräs ranskalainen yrittäjä ylläpitää sidettä näiden jakautuneiden maiden välillä – tarjoamalla Bordeaux’n viinimatkoja, jotka kuljetaan klassisilla englantilaisilla takseilla.
Antoine Beucher, jolla on vuosikymmenten kokemus tapahtuma-alalla, lanseerasi Wine Cabin vuonna 2015 tarjoten ripauksen brittiläistä maustetta yhdistettynä suosittuun turistikohteeseen. The Drinks Business raportoi, että Antoine oli kyllästynyt siihen, mitä hän kutsui ”sieluttomaksi” kokemukseksi, jota hän näki homogeenisilla Bordeaux’n viinitilakierroksilla.
Beucher osti kolme klassista Lontoon taksia, joita Wine Cab -sivustolla kuvataan ”myyttiseksi malliksi” taksista, joka tunnetaan nimellä Fairway FX4 ja jota Carbodies valmisti vuosina 1958-1997. Kaikki autot hän osti paikallisesti yksityisiltä ranskalaisilta omistajilta. Ostettuaan nämä ”vahvan persoonallisuuden” omaavat autot, hän muunsi niistä mini-maistajaishuoneita.
Jollet ole koskaan ollut Lontoon taksissa, niissä on suuri, avoin takapenkkialue, jossa matkustajat voivat istua vastakkain, ikään kuin pienessä limusiinissa. ”Viihtyvyyden henkeä ilmaisee ennen kaikkea ajoneuvon kokoonpano: sen laaja sisätila, jossa matkustajat voivat istua kasvot toisiaan kohti. Kuitenkin aivan ainutlaatuisia näistä Lontoon takseistamme tekee sieltä löytyvä minibaari!” Wine Cab kertoo. ”Kuljettajasi johtaa maistajaiset – hänen vieressään on viinicooleri tuoreella valkoviinipullolla. Hän valitsee teille parhaan ajan ja paikan pullon avaamiseen!”
Wine Cab tarjoaa tällä hetkellä seitsemän erilaista ”Classic Touria”, jotka kaikki kuljettavat kahdesta neljään henkilöä vähintään neljän tunnin ajan ja hinnat alkavat noin 150 dollarista per henkilö. Vaihtoehtoja löytyy suoraviivaisesta matkasta Saint-Emilionin ympäri teemaseikkailuihin, kuten naisviininviljelijöihin tai ”The Tasting Marathoniin”, johon kuuluu vähintään 15 erilaisen viinin maistelu.

Palvelu on saamassa myös uutta kiinnostusta, sillä he ovat hiljattain lisänneet tarjontaansa luomuviinikierroksen, joka sisältää maistajaiset kahdella luomusertifioidulla viinitilalla, ylimääräisen maaseutumaistelun, kuljetukset hotelliltasi kierrokselle ja takaisin, sekä muita herkkuja, kuten kirjan, josta löytyy kokemuksesi Polaroid-kuvina.

Saatavilla on myös räätälöityjä matkoja – sillä sehän on taksin tarkoitus? Sinä voit siis kertoa heille, minne haluat mennä! Mikäli kiinnostuit tästä ranskalais-englantilaisesta kokemuksesta, lue lisää osoitteessa wine-cab.com!