Japanilaisella pallokalalla eli fugulla on paljon erikoisia ominaisuuksia. Yksi niistä on sen myrkky, joka voi jopa tappaa. Siitä huolimatta ihmiset jonottavat, jotta pääsevät maistamaan tätä perinneherkkua. Huolestumiseen ei kuitenkaan ole tarvetta, sillä pallokalan kanssa työskentelevät kokit ovat ammattilaisia, joilla on vuosikymmenien koulutus kalan käsittelystä.

Yutaka Sasaki on yksi näistä koulutetuista kokeista. Hän on laittanut ruokaa fugusta jo 45 vuoden ajan. Kaikissa pallokaloissa on myrkyllistä tetrodotoksiiniä veressään, ja kouluttamattoman kokin silmään se näyttää samanlaiselta kuin vesi. Tämän takia koulutus on välttämätön pallokalan valmistamisessa.

Pallokala on ylellisyystuote, ja oikein valmistettuna yhden annoksen hinta voi nousta jopa muutamaan sataan dollariin. Fugun koostumusta on kuvattu herkullisen salaperäiseksi ja silkin kaltaiseksi, mutta useimmat ihmiset sanovat, että maku on sanoin kuvaamaton. Sellainen, joka täytyy itse kokea.

Kalan myrkyllisyyden takia suurin osa ihmisistä ei halua koskaan maistaa pallokalaa. Japanissa se on ainoa ruokalaji, jota keisarin on laillisesti kielletty syömästä hänen turvallisuutensa vuoksi. Aikanaan pallokala on ollut kielletty koko maassa, koska sen syöminen aiheutti niin monia kuolemantapauksia. Nykyään pallokalan viehätys elää taas ja sitä saa laajasti Japanista, mutta sillä on enemmän säännöksiä. Osakassa on yli 80 000 fugu-lisensoitua kokkia, jotka ovat osallistuneet intensiiviseen oppisopimuskoulutukseen. Siinä he oppivat valmistamaan pallokalaa täydellisesti. Koulutukseen keskitytään tarkasti ja yksityiskohtaisesti ja ne voivat kestää jopa 10 vuotta.

Pallokalan valmistelu ja tarjoaminen ei ole vain taito – se on taidetta. Kokit päättävät itse miten kalan valmistavat. Se voidaan valmistaa paistettuna, savustettuna tai haudutettuna, mutta parasta se on syödä raakaana eli sashimina. Kokki Sasaki ei ota pallokalaluomustaan kevyesti, koska hän tietää kalan syömisen riskit. Hän kuitenkin vakuuttaa, että jos koulutettu kokki valmistaa pallokalaa on se täysin turvallista syötäväksi.