21 päivän dieetti muuttuikin tavoitteeksi luoda ympärille terveellisempi yhteisö.

Tämä tarina on osa Ruoka ja viini- oppaasta kasvipohjaiseen lihaan. Vegaanisuuden kokeileminen oli ”ahaa” hetki itseoppineelle kokille, Lemel Durrahille. Erityisen myrskyisä surun ja järkytyksen täyttämä vuosi johti Durrahin kokeilemaan Daniel Fast:iä, joka on 21 päivän kasviperäinen ruokavalio, jolla on raamatullinen alkuperä. Sen loputtua jokin kolahti. Durrah tunsi itsensä puhdistetuksi, henkisesti, fyysisesti ja hengellisesti – niin hyvin, että 22. päivänä hän jatkoi, tavoitteenaan poistaa kaikki liha, meijerituotteet ja munat elämäntavoistaan ja ​​uudella päättäväisyydellään hän halusi jakaa oppinsa myös yhteisönsä kanssa Comptonissa, Kaliforniassa.

”Yritän olla peili”, sanoi Durrah puhelinkeskustelussa. Entisen lukionopettajan näkökulmasta hän toivoo, että mallintamalla tietoisesti terveellisiä valintoja hän voi antaa muille motivaatiota tehdä samoin. Otettuaan lopputilin yritystyöstään Durrah perusti Compton Veganin, ruokarekan ja ravintolan Läntiseen Los Angelesisiin, tavoitteenaan tehdä vegaanisesta sielunruoasta ja kasvipohjaisista annoksista helposti lähestyttäviä.

Jackfruitista valmistetut ”ribsit”, vegaanikatkarapua sisältävä gumbo ja yleisön suosikki Buffalo Chick’n Mac, joka on valmistettu cashewpohjaisesta vegaanisesta mac and cheese’stä sekä kotitekoisesta vegaanisesta ”kanasta”, sekä maissileipä ja paistetut pavut, kaikki hinnoiteltu mahdollisimman edullisiksi. COVID-rajoitusten vallitessa Durrah tarjoaa vegaanisia annoksiaan nouto- tai kotiinkuljetustyyliin. Liiketoiminnan ollessa väliaikaisella tauolla hän aikoo käyttää ajan avatakseen pian uudelleen, suurempana kuin ennen.

”Se väärinkäsitys, että veganismi olisi vain valkoisten juttu, on vähenemään päin” sanoi Durrah. ”Meillä on niin paljon erilaisia ​​vaikuttajia, jotka osoittavat, että siihen voi ryhtyä kaikenväriset ihmiset.”

”Ihan kuin olisi suunniteltua, että halvoista ja ravinnottomista ruoista on tehty entistä hallitsevampi osa pienituloisia yhteisöjä”, sanoi Durrah. Hänen havaintonsa ovat oikeita – lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että pikaruokayritykset mainostavat suhteettomasti pääasiassa mustissa yhteisöissä, etenkin lapsille, ja että mustissa kaupunginosissa on enemmän pikaruokaravintoloita kuin valkoisissa.

Compton Veganin perustaminen kotikaupunkiinsa oli Durrahille erityisen tärkeää, tarjoten vaihtoehdon naapuruston helposti saatavilla olevalle pikaruokalle. Jopa Durrahin henkilökohtaisen matkan alkaessa, tavoitteenaan poistaa kaikki eläinperäiset tuotteet ruokavaliostaan, Durrah valitti tosiasiaa, että löytääkseen terveellisempiä vaihtoehtoja hänen olisi ajettava maileja lähimpään terveysruokakauppaan, kuten Trader Joe’s, Sprouts tai Whole Foodsiin, kun taas valkoisemmissa kaupunginosissa ruokakaupat, joissa on tuoreita luomutuotteita ja kasvipohjaisia ​​vaihtoehtoja laajalti saatavilla, olivat paljon helpommin saatavilla.

”Kasvipohjainen eläinten, planeettamme sekä itseni hyväksi.’’ – Lemel Durrah

”Meillä on perheissämme vanhuksia, jotka kärsivät erilaisista terveysongelmista, joista moni johtuu asioista, joita he ovat syöneet koko elämänsä”, Durrah sanoi. Hänen tavoitteensa: ”Yritä kääntää joitain sukupolvien kirouksia, jotka ovat vaivanneet yhteisöämme satoja vuosia.”

Terveys on Durrahin henkilökohtainen prioriteetti, mutta kaikki vegaanisuuden puolet ovat resonoineet hänen kanssaan ja tulleet osaksi hänen sanomaansa. ”Kasvipohjainen eläinten vuoksi. Kasvipohjainen planeettamme vuoksi. Kasvipohjainen itseni vuoksi.”

”Tiedän, etten todennäköisesti pysty muuttamaan kaikkien näkökulmaa siihen, mitä meidän pitäisi tai ei pitäisi syödä”, hän sanoi, ”mutta jos pystyn edes valaisemaan sitä, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja, tunnen, että teen työni oikein. ”

Alkuperäinen artikkeli : https://www.foodandwine.com/chefs/compton-chef-lemel-durrah-has-made-vegan-soul-food-his-mission