Suomen puhtaimmat sienet tulevat Suomesta

Mykora Oy on Pohjoismaiden johtava valkoisten herkkusienten tuottaja, jonka toiminta alkoi 1990-luvun alussa. Yritys on osa Laihian Mallas-konsernia, joka on 1910 perustettu perheyritys.

Kotimaiset Champ herkkusienet ovat puhdasta lähiruokaa ja niiden tuotanto nojaa vahvasti kiertotalouteen. Puhtaus ja turvallisuus ovat kotimaisen sienten valtit. Herkkusienet kasvavat tarkasti valvotuissa ja hygieenisissä olosuhteissa. Herkkusienien kasvualusta tehdään itse, sillä laadukas alusta on kaiken perusta. Kasvualustan teko kestää noin kuusi viikkoa ja satovaihe noin kolme viikkoa. Yhdestä kasvualustasta saadaan kolme satoa ja käytetty kasvualusta palautuu takaisin lähialueiden pelloille maanparannusaineeksi. Herkkusieniä kasvaa kaikkiaan 16 kasvuhuoneessa.

Champ portobello irto 2 kg

Portobello on suurin kasvattamamme herkkusieni, jonka halkaisija voi olla yli kymmenenkin senttiä. Tämä suomalainen kaunokainen vie koollaan ja maullaan voiton monesta metsäsienestä. Portobellon voit syödä kypsennettynä pääruokana sekä lisäkkeenä täytettynä tai gratinoituna. Lihaisa, mehevä ja maukas portobello on kerta kaikkiaan omaa luokkaansa.

Champ ruskea irto 2 kg

Ruskea herkkusieni on maku- ja tekstuuriominaisuuksiltaan yhtä upea kuin vaalea herkkusieni, mutta lisänä on vielä valloittavan kaunis pähkinänruskea väri. Ruskea herkkusieni tuo värillään ja maullaan vaihtelua esimerkiksi perinteisiin sienisalaatteihin tai munakkaaseen.

Champ valkoinen irto 3kg

Maultaan mieto ja pähkinämäinen. Valkoinen herkkusieni on syödyin tuoresienemme, joka sopii nopeaan ja helppoon ruoanlaittoon. Pilko tarvittaessa vain sienet ja lisää ruuan sekaan: kastikkeisiin, munakkaisiin, vokkeihin, laatikkoruokiin, piirakoiden täytteisiin tai sellaisenaan marinoituna. Irtona myytävä herkkusieni on kooltaan isompaa kuin rasioihin pakatut.

Champ sieniä myy Kespro, Heinonen tukku ja Meira Nova. Champ sieniä myydään tukkujen omilla EAN koodeilla.

Champ herkkusienet tunnistat Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkistä.

Champ herkkusieniä saatavana myös rasioissa, kysy saatavuutta tukkuriltasi!