Suomessa vuokaspray tuntuu toimivan vakiotuotteena lähinnä ammattikeittiöissä, sillä kotikokit saattavat vierastaa outoa koostumusta ja hajua. Vuokaspray alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan uunivuokien suojana on kuitenkin äärimmäisen toimiva tuote, vaikka sitä suihkutettaessa yleensä roiskuukin ympäri keittiötä ja pahimmillaan sen sisältämä lesitiini voi jopa tuhota vuokien oman tarttumista estävän pinnoitteen. Haitoistaan huolimatta vuokaspray on silti kätevä lisä kenen tahansa ruokakaapissa, sillä se toimii vuokien sumuttamisen lisäksi helpottavana tekijänä monessa muussakin keittiöhommassa.

1. Sulata pakastin

Jäähän peittyneet pakastimen seinät ahdistavat meistä lähes kaikkia. Alle nollassa asteessa muodostuva jäähile vie ikävästi tilaa pakastimesta, mutta kun suihkutat ne kohdat pakkasen seinistä vuokaspray’llä mihin jäätä yleensä muodostuu ja pyyhit spray’n pois noin viiden minuutin jälkeen, ei jää ole enää ongelma.

2. Paranna veitsen toimivuutta

Valmiiksi silputtujen yrttien pyyhkiminen pois veitsenterästä vie enemmän aikaa kuin itse yrttien leikkaaminen. Ohut kerros vuokaspray’tä kuitenkin pitää yrtit, sipulit, valkosipulit ja muut terään tarttuvat ruuat kuitenkin leikkuulaudalla ilman koko aikaista sormilla avustamista.

3. Raasta juustoa helpommin

Vanha kunnon rystystenraastaja ei ole se kaikkein kiitollisin keittiöväline. Juusto tarttuu raastimeen ja rystysistä puuttuu paloja. Mutta kun suihkutat raastimen sisä- ja ulkopuolelle vuokaspray’tä ei juusto pääse paakkuuntumaan ja se raastin on huomattavasti helpompi tiskata.

4. Pidä tupperware-astiat tahrattomina

Varsinkin pastakastike värjää tupperware-purkin alta aikayksikön. Spagettipäivällisen jäljet eivät lähde astiasta useammankaan pesun jälkeen. Mutta kun suihkutat purkin ensin vuokaspray’llä ei tahroja jää ja ruokakin irtoaa purkista helpommin.

5. Keitä täydellistä pastaa

Jos ylimääräisen pastan kaapiminen kattilan reunoilta on alkanut kyllästyttää, kannattaa myös pastan keitinveteen ruiskuttaa tujaus vuokaspray’tä. Niksi toimii toki myös muiden pohjaan tarttuvien ruokatuotteiden kanssa, oli kyseessä sitten kvinoa tai couscous.

Eivätkä vuokaspray’n käyttötavat rajoitu vain keittiöön. Sen avulla voit myös helpottaa märkäpukuun sujahtamista, kuivattaa kynsilakkaa nopeasti tai torjua tuholaisia.

Lue alkuperäinen artikkeli.