Tiesitkö, että voit säilyttää pakastimessa paljon muutakin kuin leipää ja lihaa? Tässä parhaimmat pakastusvinkit ruokahävikin vähentämiseen.

1. Kananmunat. Ne voi pakastaa joko rikottuina tai erotella valkuaisen ja keltuaisen erikseen. Rikotut munat kannattaa vatkata seokseksi ja kaataa pakastusrasiaan tai pussiin. Jääpala-astiat ovat myös loistava vaihtoehto, koska niistä voit helposti käyttää vain tarvittavan määrän. Valkuaisen jäähdyttämiseen jääpalapussit ovat loistava vaihtoehto. Täytät pussit täyteen ja pakasta! Keltuaisen jäädyttäminen on hankalampaa, koska keltuaiset voivat jäätyä paksuksi kerrokseksi. Lisää joukkoon ripaus sokeria tai suolaa käyttötarkoituksen mukaan. Sulata jäädytetyt kananmunat jääkaapissa.

2. Banaanit. Voit käyttää niitä pakastettuna vaikka smoothieen, banaanileipään tai jäätelöön. Pakasta banaanit kokonaisina tai viipaloi ne pakastimenkestävään astiaan. Sulata banaanit huoneenlämmössä.

3. Juustot. Kovat juustot sopivat parhaiten pakastamiseen, esimerkiksi cheddar tai red leicester. Raasta tai leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja laita pakastepussiin. Ison juustopalan pakastamisen jälkeen juustosta voi tulla melko murenevaa, joten juusto kannattaa leikata pienempiin paloihin. Jos haluat pakastaa pehmeää juustoa, esimerkiksi brietä, kannattaa se leikata pieniksi annoksiksi ja kääriä huolellisesti ennen pakastamista. Tuorejuuston pakastamista ei suositella, koska se voi sulattaessa muuttua rakeiseksi ja vetiseksi. Juusto sulaa jääkaapissa 24 asteessa.

4. Viini. Pakastettu viini on parhaimmillaan ruoanlaitossa, sillä pakastusprosessi saattaa muuttaa viinin makua. Makumuutos ei välttämättä ole kovin suuri, joten pakastettu viini sopii erinomaisesti esimerkiksi sangrian tekemiseen. Viinin voi pakastaa esimerkiksi jääpalarasioissa, joista se on helppo hyödyntää ruoanlaitossa.

5. Voi. Kääri se tiukasti alumiinifolioon tai aseta pakastepussiin. Pakastettu voi sulaa jääkaapissa noin kuudessa tunnissa. Jos tarvitset sitä nopeasti voit raastaa jäätyneen voin, jolloin se sulaa paljon nopeammin.

6. Jauhot. Pakastimessa säilytettynä ne säilyvät tuoreina pidempään. Jauhot eivät käytännössä jäädy ja ovat aina käyttövalmiita.

7. Viinirypäleet. Pese ne, kuivaa ja pistä pakastepussiin. Pakastetut viinirypäleet ovat todella maukkaita ja sopivat täydellisesti pieniksi terveellisiksi välipaloiksi. Jos pidät valkoviinistä todella kylmänä, käytä jääpalojen sijaan pakastettuja viinirypäleitä. Näin vältyt viinin vesittymiseltä. Sulata viinirypäleet huoneenlämmössä.

8. Yrtit. Ylimääräisten yrttien pakastaminen on hieno tapa varmistaa, että mitään ei mene hukkaan. Paras tapa yrttien pakastamiseen on pilkkoa ne pieniksi paloiksi ja laittaa pakastepussiin. Pussien kylkeen kannattaa kirjoittaa mitä ne sisältävät. Lisää jäiset yrtit kuumalle pannulle ruuan sekaan, näin yritit sulavat ja sekoittuvat täydellisesti ruokaan.

9. Maito. Pakasta maito muovipulloissa. Jätä pullot vajaiksi ja poista korkki, näin vältät ongelmat maidon laajenemisen kanssa. Laita pakastettu maito muutamaksi tunniksi jääkaappiin, jonka jälkeen voit kaataa sen vaikka murojen tai puuron sekaan

10. Valkosipuli. Pakasta se kokonaisena kuorimattomana tai kuorittuna, hienonnettuna tai murskattuna. Laita murska vaikka pakastepussiin. Sulata pakastettu valkosipuli huoneenlämmössä.

11. Pähkinät. Korkean öljypitoisuuden vuoksi pähkinät voivat mennä huonoksi todella nopeasti,joten pakastaminen on hyvä vaihtoehto. Pistä pähkinät sinetöityyn pussiin ja laita pakastimeen. Sulata pähkinät huoneenlämmössä.

12. Suklaa. Jos sinulla on jostakin syystä jäänyt suklaata, voit hyvin pakastaa sen pahan päivän varalle. Kääri suklaa tiukasti pakastepussiin, aseta ensin jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja sen jälkeen pakastimeen. Sulata suklaa laittamalla se ensin jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja sen jälkeen huoneenlämpöön.

Alkuperäinen artikkeli https://www.cosmopolitan.com/uk/worklife/g31942497/foods-you-can-freeze/?fbclid=IwAR3ocykTFL5UJflm4Pv7mUGPePAFrgL1xmZbWN-lh076YZrv-pLbdGdap5A