Todennäköisesti toiseksi vanhin ihminen maailmassa, sisar André pitää punaviiniä yhtenä hänen pitkäikäisyytensä salaisuuksista.

Euroopan vanhin tunnettu elävä henkilö ja mahdollisesti maailman toiseksi vanhin ihminen on selvinnyt COVID-19:sta – ja eilen hän juhli 117-vuotissyntymäpäiväänsä hyvin eurooppalaisella tavalla … juomalla runsaasti samppanjaa, punaviiniä ja portviiniä.

Sisar André syntyi Lucile Randonissa vuonna 1904. Ranskalainen nunna asuu tällä hetkellä Ste. Catherine Labouren hoitokodissa Toulonissa, ja kuten New York Times kertoo, asiat muuttuivat hieman huolestuttaviksi viime kuussa, kun koronavirus alkoi tartuttaa asukkaita: kodin 88 asukkaasta 81 sairastui coronaan, sisar André mukaan lukien, ja 11 menehtyi. 117-vuotiaalla oli kuitenkin ilmeisesti vain lieviä oireita ja hän selvisi, joka antoi hänen syntymäpäivälleen vielä suuremman syyn juhlaan.

”Hän kertoi minulle jatkuvasti:” En pelkää Covidia, koska en pelkää kuolemaa, joten anna rokoteannokseni niille, jotka sitä tarvitsevat ”, David Tavella, viestintäjohtaja Ste. Catherine Labouresta, kertoi New York Timesille.

Torstaina hänen syntymäpäivälounaansa ilmoitettiin alkavan hanhenmaksalla (koska et ole koskaan liian vanha ollaksesi vielä ranskalainen) portviinin kera. Pääruoaksi tarjoiltiin salvukukkoa hyväntuoksuisten sienien kera. ”Kaikki se huuhdeltiin alas punaviinillä, koska hän nauttii sen juomisesta”, Tavella kertoi lehdistölle. ”Hänen mukaan se on yksi hänen pitkäikäisyytensä salaisuuksista.” Lopuksi sisar André otti päiväunet, jonka jälkeen jatkettiin jälkiruoalla: uunijäätelö ja lasillinen samppanjaa.

”Tämä teki minut hyvin, hyvin, hyvin, hyvin onnelliseksi” hän sanoi juhlan jälkeen, ”sillä pääsin viettämään aikaa rakkaimpieni kanssa ja kiitän taivaan isää näistä siunauksista ja heidän näkemästään vaivasta.’’

Ensi vuoden osalta Tavella sanoi, että sisar Andrella ei ole suuria suunnitelmia suurelle 118:lle. ”En ole täällä ensi vuonna”, hän kertoi Andrén sanoneen. Sitten hän lisäsi: ”Mutta hän on sanonut niin kymmenen vuoden ajan.”

 

Alkuperäinen artikkeli : https://www.foodandwine.com/news/sister-andre-second-oldes-woman-survives-covid-champagne-port