Salasana lähetetään sähköpostitse.

Useammat tietävät, että viski jäillä on hyvä keino rentoutua pitkän työpäivän jälkeen. Kun nautit viskiä maltilla niin se on hyväksi myös terveydellesi.

 

1. Viski alentaa riskiä sairastua dementiaan…

Vuonna 2003 tehdyn tutkimuksen mukaan aikuisilla, jotka joivat yhdestä kuuteen alkoholiannosta viikossa oli huomattavasti matalampi riski sairastua dementiaan kuin niillä, jotka kieltäytyivät alkoholista. Kannattaa huomioida, että kohtuullisesti juovat pärjäsivät myös paremmin kuin ne, jotka joivat yli kuusi alkoholiannosta viikossa.

2. …ja auttaa ruoansulatuksessa

Viskin nauttiminen ison aterian jälkeen voi helpottaa vatsavaivoja. Viskin korkea alkoholipitoisuus stimuloi vatsan entsyymejä, joka helpottaa ruoan hajoamista.

3. Kohtuullinen kuluttaminen pienentää riskiä sairastua sydänsairauksiin

Harvardin yliopiston tutkimus osoittaa, että kohtuullisesti alkoholia käyttävillä on 25-40 prosenttia pienempi riski sairastua sydänsairauksiin ja aivohalvaukseen. Voi sanoa, että alkoholi on sekä piristystä että myrkkyä, todetaan johdannossa. ”Ero on usein juuri annostuksessa. Kohtuullinen juominen näyttää tekevän hyvää sydämelle ja verenkiertoelimistölle, ja luultavasti suojaa 2-tyypin diabetekselta ja sappikiviltä”.

4. Kohtuullisesti juominen hyödyttää sydäntä ja verisuonia

Toronton tutkijoiden mukaan yksi alkoholijuoma voi rauhoittaa verenkierojärjestelmääsi. ”Tuloksemme osoittavat, että yhdellä alkoholijuomalla – oli se alkoholia tai punaviiniä – on hyödyllinen vaikutus sydämeen ja verenkiertoon, kun taas kaksi tai useampi juoma rasittavat verenkiertoa”. Kaikkea siis kohtuudella.

5. Viski voi auttaa parantamaan tavallisen nuhan

Kohtuudella käytettynä viski voi laajentaa tai avartaa verisuoniasi. Tämä auttaa vilustumisen oireisiin, jolloin poskionteloiden limakalvoilla räkä pääsee liikkumaan paremmin. Pieni annos viskiä voi myös parantaa unen laatua, mutta vain vähän nautittuna.

 

Alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Shutterstock