Salasana lähetetään sähköpostitse.

Brooklynin Williamsburgiin on avattu uusi baarin näköinen paikka nimeltään Republic of Booza, joka on kuitenkin kaikkea muuta kuin juottola. Jenkkien viinaa tarkoittavalta booze-sanalta kuulostava booza tarkoittaa jäätelöä.

Tosin booza eroaa normaalista jäätelöstä nimensä lisäksi myös venyvällä koostumuksellaan. Siis jäätelö joka venyy kuin kuminauha tai tuore mozzarellatikku. Suurelta osin booza valmistetaan samoista ainesosista kuin normaalikin jäätelö eli maidosta ja kermasta sekä erilaisista makuaineista, tosin kananmunia se ei sisällä. Maidon ja kerman lisäksi seokseen laitetaan salep-jauhoa joka valmistetaan orkidean juuresta ja mastic-puun mahlaa. Nämä aineet muodostavat boozaan sille ominaisen venyvyyden.

Republic of Boozan omistajan mukaan booza on jäätelön täydellinen muoto, sillä se on normaalia jäätelöä maukkaampaa. Se ei ole yhtä ilmavaa kuin normaali jäätelö ja siksi siinä on enemmän makua. Booza on toista jäätelön tuhtia serkkua, gelatoa, hienovaraisempaa maultaan. Ja vaikka booza venyy, ei se silti ole kumista tai sitkeää vaan kermaista. Lisäksi se sulaa normaalia jäätelö hitaammin.

Jäätelönkulutuksessa Yhdysvallat on maailman kärkimaita. Keksitpä minkä tahansa maun, on se varmasti saatavilla jossain päin maata. Jäätelön eri variaatiot ympäri maailmaa ovat tarjolla jossain muodossa, mutta booza on saatavilla ensimmäistä kertaa. Republic of Booza on ensimmäinen joka toi venyvän jäätelön kaupallisesti tarjolle, vaikka muitakin tekijöitä löytyy. Ongelma on luultavasti mastic-mahlan ja salep-jauhon saatavuudessa. Booza on lisäksi hieman konstikkaampaa valmistettavaa, varsinkin kun sitä tehdään ilman lisäaineita.

Useisiin jäätelöihin lisätään lisäaineita jotta ne pysyvät pehmeinä ja tarjoiltavina vielä todella kylmissäkin lämpötiloissa. Booza on parhaimmillaan noin -9 asteessa, joka on reilusti normaalia jäätelöä lämpimämpää. Booza tarvitsee nimittäin hieman venyttää ja leipoa ennen kuin se on tarjoiltavissa kermaisena eikä sitkeänä.

Republic of Boozan tarkoitus on saada koko maailma rakastumaan boozaan gelaton ja pehmiksen tavoin. Makumaailmaa on laajennettu perinteisistä maidon ja sahramin makuisista boozista tutumpiin Oreoon ja matchaan. Seuraavana on tarkoitus pakata herkkua myös isompiin kotiin vietäviin pakkauksiin.

Huomioiden kuinka sopivaa Instagram-kuvattavaksi booza on, on todennäköistä että Republic of Booza tulee onnistumaan tavoitteessaan maailmanvalloituksesta.

Lue alkuperäinen artikkeli.