Salasana lähetetään sähköpostitse.

Amerikkalaisesta ruokakulttuurista tuttu mac and cheese kuuluu monen lapsuuden lempiruokiin. Se on lämmintä, tahmeaa ja täyteläistä. Nyt siitä pääsevät nauttimaan myös vegaanit.

Ruoassa on vain yksi ongelma: mac and cheese sisältää yleensä juustoa. Vegaaniseen ruokavalioon eivät maitotuotteet sovi. Onneksi on loputtomasti reseptejä, joihin ei ole käytetty maitotuotteita. Tämä mausteinen vegaaninen mac on yksi niistä.

Sileäksi blendattu, paljon makuja sisältävä kastike, jossa maistuvat sipuli, valkosipuli, cashewpähkinät ja juustokumina. Otat maistiaisen ja kysyt, mihin juustoa oikeastaan tarvitaan?

Kermainen vegaaninen mac and cheese

valmistusaika: 4 h
keittoaika: 20 min
kuinka monelle: 8

400 g makaronia
2,4 dl läpimärkiä cashewpähkinöitä
1,2 dl kuutioitua sipulia
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
3,6 dl kasvislientä
110 g purkitettuja vihreitä chilejä
1 rkl maissitärkkelystä
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
korianteria koristeluun

Liota cashewpähkinöitä huoneenlämpöisessä vedessä 4-8 tuntia. Keitä pasta suolavedessä al denteksi. Valuta ja siirrä sivuun. Kuullota sipulit pannulla ja lisää valkosipuli, suola ja pippuri. Lisää valutetut cashewpähkinät, sipulit ja loput raaka-aineet (ei kuitenkaa pastaa) blenderiin. Soseuta sileäksi. Laita kastike pannuun ja hauduta, kunnes on lämmintä. Sekoita joukkoon makaroni. Tarjoile ja nauti!

 

Lue alkuperäinen juttu.

Kuva: Shutterstock