Salasana lähetetään sähköpostitse.

Massachusettsin teknologian korkeakoulussa MIT:ssä kehitetään Pic2Recipe nimistä ohjelmaa jossa tekoäly tunnistaa kuvasta ruokalajin ainesosat ja antaa sille reseptin. Tutkijat lainasivat ruokasivustoilta yli miljoonan reseptin kirjaston ja liittivät sen sitten aiemmin tehtyyn ruoantunnistusohjelmaan.

MIT:n ryhmä opetti neuroverkon yhdistämään ladatun kuvan ensin yhteen sen tietokannan kuvista ja sitä kautta myös reseptiin. Testikerroilla ohjelma onnistui yhdistämään kuvan oikeaan reseptiin 65% ajasta, jättäen silti satunnaisesti jotain ainesosia pois.

Parhaiten Pic2Recipe pärjää jälkiruokien kanssa ja vaikeinta sillä on epäselvempien ruokalajien kanssa kuten sushirullat ja smoothiet. Tutkijat jatkavat ohjelman tarkkuuden ja kykyjen parantamista ja tarkoituksena on tuoda ohjelmaan myös lisäominaisuuksia. Jatkossa Pic2Recipe saattaa kertoa sinulle esimerkiksi kaikki ruokalajit jotka voit valmistaa ruokakaappiesi sisällöstä.

Vaikka kehittäjillä ei olekaan kiinnostusta Pic2Recipen kaupallistamiseen, teknologia tulee luultavasti saataville ilmaiseksi jolloin yrittäjähaluisimmat jalostavat sen varmasti myös kännykkäappiksi.

Lue alkuperäinen artikkeli.