Salasana lähetetään sähköpostitse.

Sano hyvästit tahmealle, raa’alle, kuivalle ja ylikypsälle riisille. Riisi keitetään täydelliseksi oikean tekniikan avulla – ja se on helppoa kuin mikä.

Mitä tarvitset

– mitta-astia
– vesi
– kannellinen kattila
– suolaa
– riisiä
– puulusikka
– haarukka

Ja näin se tehdään

  1. Keitä vesi ja lisää suola. Kaada vesi (jokaista kuppia riisiä kohden 1¾ kuppia vettä) isoon kattilaan, jossa on tiukka kansi. Keitä kiehuvaksi. Lisää veteen yksi teelusikka suolaa.

2. Kaada riisi kiehuvaan veteen.

3. Sekoita kerran tai ainoastaan sen verran, että saat riisit eroteltua toisistaan. Käytä puulusikkaa. Älä sekoita liikaa, sillä se saattaa tehdä riisistä tahmeaa.

4. Laita kansi kattilan päälle ja keitä pienellä lämmöllä. Pidä huolta, että kansi on tiukasti kiinni kattilassa. Käännä lämpöä pienemmälle ja anna riisin hautua noin 18 minuuttia. Ota riisi pois liedeltä ja anna höyryttyä kattilassa vielä viiden minuutin ajan.

5. Möyhi riisiä hellästi haarukalla juuri ennen tarjoilua. Näin riisinjyvät eroavat toisistaan.

Vinkki: Älä nosta kantta tai sekoita riisiä kypsentämisen aikana. Jos riisi on valmista ennen kuin olet valmis tarjoamaan sitä, aseta taiteltu keittiöpyyhe kattilan päälle ja ota kansi pois. Pyyhe imee ylimääräisen kosteuden, jolloin riisistä ei tule ylikypsää ja puuromaista.

Alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Shutterstock