Salasana lähetetään sähköpostitse.

Suomen suurin ruokafestivaali Taste of Helsinki on nyt käynnissä Kansalaistorin puistossa. Mukana on kymmenen huippuravintolaa, joiden makuja kävijät pääsevät maistelemaan pikkurahalla.

jälkkäriGourmetfestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Siitä lähtien se on pysynyt Suomen suosituimpien ruokatapahtumien kärjessä. Tänä vuonna mukana on kymmenen ravintolaa: kirkkonummelainen Bistro O mat, Helsingissä sijaitsevat Grön, Passio, Pastor, Savoy, Shelter ja Toca sekä turkulainen Ludu. Lisäksi mukana on Tallinnassa sijaitseva huippuravintola Noa sekä pop up -ravintola Tuohi.

Suomen parhaimmat ravintolat ja keittiömestarit tarjoilevat Taste of Helsingissä maistiaisia 40 annoksen edestä. Alku-, pää- ja jälkiruokien lisäksi jokainen keittiö valmistaa myös omia nimikkoannoksiaan. Herkkuja pääsee ostamaan festivaalin omilla markoilla. Yksi euro vastaa yhtä markkaa. Annosten hinnat vaihtelevat 5−12 markan välillä, joten huippuravintoloiden annoksia pääsee maistamaan kevyemmälläkin kukkarolla.

savoyTänä vuonna festivaali startattiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Se toi sopivasti kuhinaa myös keittiöihin, joiden edessä parveili jonoja heti starttipäivän alkuillasta lähtien. Sosiaalinen media täyttyi #tasteofhelsinki -hashtagilla merkityistä annoksista. Jokaisen Kansalaistorille suuntaavan kannattaakin käydä läpi sosiaalisen median kuvavirtaa, joka saattaa auttaa sopivien annoksien valinnassa. Ravintoloiden maisteluannosten lisäksi tapahtuma tarjoilee paljon muutakin oheisohjelmaa. Niihin kuuluvat esimerkiksi työpajat, joilla pääsee kokkailemaan yhdessä Suomen Kokkimaajoukkueen kanssa.

Taste of Helsinki on käynnissä sunnuntaihin 18.6. asti. Se on avoinna lounas- ja päivällisaikaan perjantaina sekä lauantaina ja brunssiaikaan sunnuntaina. Katso tarkemmat tiedot ja ravintoloiden menut Taste of Helsinki -tapahtuman sivulta.