Salasana lähetetään sähköpostitse.

15 vuotias naudan liha on liittynyt kaviaarin ja konjakin rinnalle maailman kalleimpien ruoka-aineiden listalla. Nyt ei ole kyseessä liha, josta jauhetaan jauhelihaa makaroonilaatikon aineeksi vaan puhutaan luksusraaka-aineesta, josta nauttivat vain harvat ja valitut. Toki lompakon koolla on oma roolinsa yhtälössä.

Ranskalainen teurastaja, Alexandre Polmard myy liikkeessään 15 vuotta ikääntyneitä lihanpaloja jopa 3000 euron hinnalla. Polmardin myymät lihat ovat Blonde d’Aquitaine lajiketta ja on kasvatettu Polmardin perheen tilalla Koillis-Ranskassa. Polmard itse kuvailee tilan olosuhteita viiden tähden hotellin tasoisiksi. Eläimet saavat nauttia avoimesta luonnosta metsineen ja niittyinen mutta pääsevät myös suojaan sateelta ja lumelta, jos itse haluavat. Polmard kertoo puhuvansa päivittäin eläimille, jotta nämä tuntisivat olonsa mahdollisimman mukavaksi ja stressittömäksi. Vain neljä eläintä teurastetaan viikossa. Näin tilan eläinten stressitaso pidetään alhaalla.

Lihan korkealla hinnalla on syynsä: Polmard käyttää isänsä ja isoisänsä kehittelemää prosessia lihan käsittelyyn. Prosessin aluksi lihaa puhallutetaan jopa 120 kilometrin tuntivauhtia -43 asteisella ilmalla. Tämä pakottaa lihan horrostilaan, jonka jälkeen liha jätetään lepäämään jopa 15:sta vuodeksi.

Jos haluat päästä käsiksi kyseiseen lihaan, täytyy sinun vierailla Polmardin putiikissa, Pariisissa. Vaihtoehtoisesti voit myös jonottaa putiikin verkkokaupassa jopa kuukausia. Kolmas vaihtoehto on vierailla ravintolassa, joka tarjoilee kyseistä lihaa. Polmard kuitenkin on hyvin valikoiva siitä, kenen sallii myyvän kyseistä lihaa.

Esimerkiksi Caprice, kahden Michelin tähden ravintola Hong Kongissa, on yksi harvoista ravintoloista, jolla on lupa myydä Polmardin tuottamaa lihaa. Caprice veloittaa annoksestaan noin 650 euroa.

Alkuperäinen artikkeli.