Salasana lähetetään sähköpostitse.

Videoiden tekeminen Instagramiin on helppoa ja nopeaa. Muista, että hyvä ruokavideo on nopeatempoinen ja esittelee yksinkertaisia vinkkejä ja reseptejä.

Seuraatko Instagramissa ruokabrändejä tai kokkeja, esimerkiksi @starbucks, @marcuscooks, @jamieoliver tai @hatchery? Jos, niin olet varmastikin nähnyt heidän lyhyitä ja makeita ruokavideoitaan. Monet ruoka-alalla toimivat ihmiset ja yritykset hyödyntävät Instagramia työkaluna viestien levittämiseen. Hyvät videot ovat nopeatempoisia ja esittelevät yksinkertaisia reseptejä, tekniikoita tai pätkiä kulissien takaa.

Tee suunnitelma

Mieti ensin resepti, tekniikka tai tarina, jonka voi jakaa 15 sekunnissa. Älä aloita reseptillä, jossa on enempää kuin kourallinen raaka-aineita tai esittele tekniikkaa, jossa on enemmän kuin muutama askel. Monimutkaisella juonella varustetut tarinat voi myös unohtaa. Ajattele nopeasti, yksinkertaisesti ja hauskasti. Esimerkiksi cocktailin tekeminen tai avokadon leikkaaminen ovat niitä juttuja, joista kannattaa aloittaa.

Suunnittele kuvauspaikka

Valmistele kuvauspaikka ja ota kaikki raaka-aineet ja rekvisiitat valmiiksi. Jos haluat pitää videon yksinkertaisena käytä Instagram-appia ja aseta puhelin kolmijalalle tai kamerajalustalle. Näin saat kuvattua ja järjesteltyä taustaa ilman, että joudut pitämään kiinni kamerasta. Opit kuitenkin nopeasti, että toinen käsipari tekee kuvaamisesta helpompaa. Kysy ystävää kuvaamaan sinua tai olemaan mallina videossasi.

Kuvaa

Avaa Instagram ja napauta alhaalla keskellä olevaa plus-painiketta. Valitse seuraavaksi alhaalta Video. Pidä pyöreää kuvausnappia pohjassa, kamera kuvaa videota niin kauan kun pidät nappia pohjassa. Voit kuvata videoosi useita klippejä peräkkäin. Painat vain kuvausnapin uudestaan pohjaan, niin kamera kuvaa seuraavan klipin videoosi. Mikäli et ole tyytyväinen kuvaamaasi klippiin, voit poistaa viimeisimmän klippisi painamalla alareunasta poista. Pidä mielessä, että ääni tallentuu myös videolle. Käytä kuulokkeita, jossa on mikki, jos aiot puhua videon päälle.

Jaa

Kun video on valmis, voit halutessasi lisätä siihen filttereitä. Muista lisätä videoosi myös kuvaus, resepti tai tekniikka, jota esittelet. Älä unohda käyttää hashtageja, esimerkiksi #foodvideo, #recipevideo, #howto ja tägää jokainen joka auttoi tai oli mukana videon tekemisessä. Tee esittelytekstistä tarpeeksi mielenkiintoinen, jotta se saa seuraajasi pysähtymään, klikkaamaan ja tykkäämään.

 

Alkuperäinen artikkeli.

Kuvat: Shutterstock