Salasana lähetetään sähköpostitse.

Ruokafestivaalit ovat hyvän ruoan ja juoman ystäville mahtavia kokemuksia ja niitä järjestetään lukuisia ympäri maailmaa. Suurimpien joukosta löytyy monille tuttu Oktoberfest ja maailman suurimpiin ruokasotiin kuuluva La Tomatina. Näiden suurien, ja valtavasti media-aikaa keräävien festivaalien lisäksi maailmalta löytyy suuri määrä pieniä ja ehkä hieman erikoisiakin festareita. Tässä pieni listaus ruokafestivaaleista ympäri maailmaa.

Oktoberfest

Oktoberfest on 16.18 päivän festivaali, joka pidetään vuosittain Saksan Münchenissä. Se on maailman suurin julkinen festivaali. Noin kuusi miljoonaa ihmistä vierailee Oktoberfestissä joka vuosi. Olutta Oktoberfesteillä nautitaan jopa 7 miljoonaa litraa.

Oktoberfest on tunnettu hyvistä oluistaan ja kauniista naisista mutta kyseinen festivaali juhlistaa myös hyvää ruokaa. Ruokaa tarjoillaan suurissa, eri panimoiden ja ravintoloiden omistamissa teltoissa. Ruokalistoilta löytyy braatvurstien lisäksi muita makkaroita, hapankaalia ja suolarinkeleitä. Myös tunnetuimmat saksalaiset panimot kuten Löwenbräu, Paulaner ja Augustiner ovat näkyvästi esillä festivaaleilla.

Taste of Chicago

Taste of Chicago järjestetään kaupungin Grant Parkissa heinäkuun toisella viikolla ja se on yksi maailman suurimmista ruokafestivaaleista. Kyseisen festivaalin juuret ylettyvät neljän vuosikymmenen taakse. Festivaalit koostuvat kaupungin omien ravintoloiden ja leipomoiden kojuista. Ruokaintoilijat ympäri maailmaa osallistuvat viiden päivän festivaaleille, jossa esiintyy myös muusikoita.

La Tomatina

La Tomatina on festivaali, joka on käytännössä yksi suuri ruokasota. Se pidetään vuosittain elokuun viimeisenä keskiviikkona Bunolin kaupungissa, Espanjassa.  La Tomatina on maailman suurin ruokasota, jossa kaduille kaadetaan tonneittain ylikypsiä tomaatteja ihmisten heiteltäviksi. Festivaalilla on kymmeniä tuhansia kävijöitä ja se kasvattaa Bunoli 9000:nen ihmisen väkilukua hetkellisesti moninkertaiseksi.

Battle of Oranges

Battle of Oranges on Italian suurin ruokasota, joka myötäilee melko pitkälti La Tomatinan toimintakaavaa. Festivaali pidetään pienessä Ivrean kaupungissa Italian Piemontessa. Suositun uskomuksen mukaan Battle of Oranges järjestettiin ensimmäisen kerran 1200 –luvulla protestiksi paikallista tyrannia vastaan.

Bug Eating Festival

Yhdysvaltojen Austinissa pidettävä Bug Eating Festival pidetää vuosittain kesäkuun 6. päivä. Nimensä mukaisesti kyseisen festivaalin tarkoituksena on päästä maistelemaan hyönteisiä. Festivaaleilla syödään hyönteisiä laidasta laitaan, aina heinäsirkoista ampiaisiin asti.

The Gilroy Garlic Festival

Jokaisen valkosipulin ystävän tulisi matkustaa Yhdysvaltojen Kaliforniaan, jossa järjestetään The Gilroy Garlic Festival joka heinäkuussa. Festivaaleilla on kaksi tonnia valkosipulia, joista alan osaajat valmistavat annoksia laidasta laitaa. Jopa valkosipulijäätelöä. Festivaaleilla pidetään myös valkosipulipainotteisia kokkauskilpailuja.

 

Tässä muutama enemmän ja vähemmän tunnettu ruokafestivaali maailmalta. Festivaaleja kuitenkin löytyy eri kokoisina miellyttämään lähes jokaista kulinaarista mieltymystä. Food Channel Finland kannustaakin matkustamaan ja todella harkitsemaan jollakin ruokafestivaalilla käymistä.

Lue lisää täältä!