Salasana lähetetään sähköpostitse.

Ei ole väliä, paistatko burgerit grillissä vai pannulla – mureat ja mehukkaat hampurilaiset ovat kesän ykkösherkkuja. Välty sitkeiltä, kuivilta ja murenevilta burgereilta näitä vinkkejä seuraamalla.

 

  1. Älä käytä liian vähärasvaista lihaa

Vähärasvaiselle lihalle on oma aikansa ja paikkansa, muttei silloin kun teet hampurilaisia. Yksi hyvän burgerin tunnusmerkeistä on, että se on supermehukas kun puraiset sitä – eikä siihen pääse vähärasvaista lihaa käyttämällä. Käyttämällä vähärasvaista lihaa menetät sekä maussa että rakenteessa, ja päädyt helposti kuivaan ja murenevaan lopputulokseen.

 

  1. Älä käsittele lihaa liikaa

Se, miten liha on käsitelty, on suorassa yhteydessä burgerin rakenteeseen. Murealla ja mehukkaalla burgerpihvillä tai kovalla sekä kuivalla kiekolla on paljon eroa. Hampurilaispihvin käsittely kannattaa jättää niin minimiin kuin mahdollista.

 

  1. Tee kuoppa pihvin keskelle

Oletko koskaan kypsentänyt burgerpihvejä, jotka kutistuvat puolet pienemmäksi tai kohoavat keskeltä? Niissä burgereissa ei varmastikaan ole ollut kuoppaa keskellä. Tekemällä kuopat pihvien keskelle ennen kypsennystä saat aikaiseksi tasaisia burgerpihvejä.

 

  1. Mausta burgerisi oikealla hetkellä

Maustamisen puute ei vaikuta ainoastaan makuun vaan myös rakenteeseen. Lihan suolaaminen on pieni juttu, mutta isossa roolissa hyvän burgerin valmistamisessa. Lihan maustaminen juuri ennen kypsennystä on oleellista.

 

  1. Älä litistä burgeria paistinlastalla

Useimmat haluavat painaa pihviä paistinlastalla kypsentämisen aikana. Mutta miksi? Se ei tuo burgeriin paremman näköistä pintaa tai kypsennä pihviä nopeammin. Tämä on vastakohta sille, mitä burgerisi oikeasti tarvitsee. Sen sijaan minimoi käsittely, kääntäminen ja litistäminen, sillä ne saavat pihvin fantastiset maut tulemaan ulos.

 

Alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Shutterstock