Salasana lähetetään sähköpostitse.

Osterit ovat meren herkkuja, joita pääsee etsimään lähempää kuin arvaammekaan.

Ostereita elää runsaasti Tanskan rannikolla Fanoen saaren edustalla. Ota saari suunnaksi matalan vuoroveden aikaan ja kävele merenpohjaa noin viiden minuutin ajan. Siellä herkut odottavat – valmiina poimittavaksi.

Tanskan rannikolla kasvavat osterit ovat Tyynenmeren ostereita, jotka ovat peräisin Japanista ja Kaakkois-Aasiasta. Niiden sesonki alkaa syksyllä ja kestää kevääseen asti. Ensimmäisenä vuotenaan Tyynenmeren osteri kasvaa 100 millin verran. On myös löydetty läpimitaltaan yli 30 sentin kokoisia yksilöitä.

Osterit ovat lihaisia ja maukkaita. Niitä voi kokkailla monilla eri tavoilla. Osterit voi syödä raakana, mutta ne ovat myös kypsennettynä todella herkullisia. Tarjoile ostereiden kanssa suolaa, mustapippuria ja sitruunaa tai vaikka vinegretteä. Ne voi kuitenkin herkutella myös sellaisenaan ilman lisukkeita.

Jos ostereiden kaivaminen merestä yksin ei innosta, kokeile oppaan johdolla osterisafarikierrosta. Opas näyttää, miten ostereita löytää parhaiten sekä miten ne avataan ja maistellaan. Lisäksi kierrokselta saa kotiin hyviä reseptivinkkejä. Ja mikä parasta – voit viedä kotiin niin monta osteria kuin jaksat kantaa.

Katso videolta, miten osterin avaaminen onnistuu.

Alkuperäinen artikkeli.