Salasana lähetetään sähköpostitse.

Mango on makea herkku, joka sopii niin jälkiruokiin kuin salaatteihinkin. Sen kuoriminen ja leikkaaminen saattaa olla kuitenkin vaivalloista. Katso videolta simppeli tekniikka mangon käsittelyyn.

Mangon käsittelyyn tarvitset kuorimaveitsen, palan talouspaperia, leikkuulaudan sekä terävän veitsen.

Ja näin se tehdään:

  1. Kuori hedelmä ylhäältä alaspäin suuntautuvin liikkein. Käytä kuorimaveistä ja poista kuori kokonaan ympäriltä. Jos hedelmä ei ole tarpeeksi kypsä, jatka kuorimista niin kauan kunnes hedelmäliha on kirkkaan keltainen. Käytä avuksi talouspaperia, jotta kuorittu mango ei lipsahda kädestäsi.

2. Laita mango leikkuulaudalle ja etsi sen pisin sivu – kivi on tämän linjan vieressä. Pidä hedelmästä kiinni talouspaperilla ja leikkaa veitsellä puoliksi. Voit joutua kääntämään veitsen kulmaa jos näyttää siltä, että osut kiveen. Leikkaa hedelmän molemmat sivut kiveä vältellen.

3. Laita hedelmä pystysuoraan ja leikkaa loppu hedelmäliha irti lihan ympäriltä. Viimeistele mango leikkaamalla palat pystysuorassa pienemmiksi lohkoiksi ja lohkot puoliksi.

Alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Shutterstock