Salasana lähetetään sähköpostitse.

Joskus asioiden tekeminen vanhanaikaisilla tavoilla on parasta – ja tämä pätee erityisesti pääsiäismunien värjäykseen. Värjää kananmunat nyt, niin ehdit saada ne pääsiäispöytään.

Lapset rakastavat pääsiäismunia, jotka on päällystetty glitterillä ja tarroilla. Jos olet valmis hylkäämään kemikaalit ja kokeilemaan luonnonmukaisia tapoja voit tehdä vaihdon helposti – ja vielä raaka-aineilla, jotka todennäköisesti löytyvät kaapistasi.

Nämä luonnonmukaisesti värjätyt munat näyttävät upeilta korissa ja lapset auttavat mielellään niiden tekemisessä. Säästät rahaa tekemällä itse oman värjäysaineesi, jota on myös helppo säilyttää jääkaapissa. Voit hyödyntää sitä koko pääsiäisen.

Näitä tarvitset:

– pata tai kattila
– siivilä/suodatinkangas
– valkoviinietikkaa
– suolaa
– kertakäyttöiset muovikäsineet
– kupit värjäysaineelle

Värjäävät raaka-aineet:

tummansininen: mustikat
vaaleansininen: punakaali
beige: kahvi
oranssi: sipuli
keltainen: sahrami tai kurkuma
vihreä: persilja tai pinaatti
violetti: punaviini
pinkki: punajuuri

Jokainen väri syntyy saman prosessin mukaan – sinun tarvitsee vain vaihtaa viimeinen raaka-aine väriä vaihtaaksesi.

Anna kiehahtaa kattilassa yksi litra vettä, yksi ruokalusikka suolaa, kaksi ruokalusikallista viinietikkaa ja kaksi ruokalusikkaa värjäävää ainetta (esimerkiksi hedelmää, vihannesta tai maustetta). Anna hautua pienellä lämmöllä 30 minuuttia ja poista kattila liedeltä. Varmista värjäämisen onnistuminen ja anna nesteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kananmunien dippaamista.

 

Alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Shutterstock