Salasana lähetetään sähköpostitse.

Kaikki tietävät että Sriracha sopii lähes mihin tahansa – kananmuniin, paahtoleivälle, perunoihin, riisiin, keittoihin tai vodkaan. Srirachan makean kirpeä täydellisyys onkin lähes elinehto monelle chilikastikkeista pitävälle. Kastikkeen saaminen Suomeen asti tuntuu silti välillä olevan vaikeaa tarpeeksi suurissa määrin. Mutta ei hätää, et joudu silti elämään elämääsi Srirachatta, sillä sen valmistaminen kotikonstein on yllättävän helppoa. Vaikka virallisen kukkokastikkeen tasolle pääsy onkin mahdotonta, kotitekoinen pika-Sriracha paikkaa mukavasti aukkoja tehtaan tuotannossa.

Valmistusaika: 1h 10min

Määrä: 1 purkki Srirachaa

Ainekset:

2,5 dl punaisia jalapeñoja (noin 7-8 kpl)

5 valkosipulinkynttä

2 shalottisipulia

1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

450 g tomaattimurskaa

1 rkl kalakastiketta

3 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl sokeria

kumihanskat

Ohjeet:

Poista jalapeñoista kannat ja suurin osa siemenistä ja hienonna. Käytä kumihanskoja jalapeñoja käsitellessä. Hienonna myös valkosipulit ja shalottisipulit. Paista sipulit oliiviöljysä läpikuultaviksi ja anna valkosipulien ruskistua hieman. Lisää tomaattimurska ja jalapeñot ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää kalakastike, viinietikka ja sokeri, sekoita ja jatka keittämistä viitisen minuuttia. Jäähdytä puoli tuntia ja aja sitten blenderissä sileäksi. Anna makujen tasaantua muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Kastike säilyy jääkaapissa noin viikon.

 

Lue alkuperäinen artikkeli.