Salasana lähetetään sähköpostitse.

Kesän trendikkäin grillausmenetelmä on tässä. Kokeilisitko vaihteeksi käänteistä marinadia?

Kesällä grillissä kypsennetään ruokia useamman kerran viikossa. Grilliherkkuja ei tarvitse aina valella marinadilla ennen grillausta – kokeile trendikästä menetelmää, jossa marinadi levitetään proteiinin päälle vasta kypsentämisen jälkeen.

Kypsennä proteiini ensin grillissä ja levitä sen jälkeen sen päälle kirkas, yrteillä maustettu vinegretti. Tekniikka toimii erityisen hyvin pihveille, joka vetäytyessään imee marinadin sisäänsä lisäten kosteutta ja makua lihaan.

Jokaista kiloa proteiinia kohden sekoita keskenään reilu parisen desiä oliiviöljyä, kahden sitruunan kuoret ja mehu, kourallinen tuoreita pilkottuja yrttejä ja neljä murskattua valkosipulinkynttä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä grillatun proteiinin (esimerkiksi pihvien, kanan, katkarapujen tai tofun) päälle. Anna maustua 10 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Shutterstock