Salasana lähetetään sähköpostitse.

Lontoon vuosittainen Meatopia-tapahtuma kokosi jälleen yhteen avotulella kypsytetyn lihan rakastajia ympäri maailmaa. Tosin tänä vuonna ensimmäistä kertaa tarjolla oli myös kasvis- ja kalaruokaa. Lihojen lisäksi laaja juomatarjonta erilaisia käsityöläisoluita sekä koko viikonlopun kattava läjä livemusiikkia takasivat viihtyvyyden useammaksi tunniksi jopa kolmena päivänä peräkkäin!

Tällä kertaa mukaan pääsi myös Food Channel Finlandin kisamatkanvoittaja Mikko Taskinen Suomen Turusta. Grillaamisesta ja ruuanlaitosta kiinnostunut Taskinen on ottanut ensiaskeliaan myös savustamisen suuntaan ja matka Meatopiaan tulikin kuin tilauksesta. Sunnuntai-päivään sijoittunutta festivaalivierailua Taskinen hehkutti uskomattomaksi kokemukseksi ja toiveikkaana miehenä haluaisi toki vastaavan tapahtuman myös Suomeen!

“Kyllä päälimmäisenä jäi mieleen hyvä ruoka ja juoma, mutta pitää antaa kiitosta myös hyvästä yleisfiiliksestä ja siitä miten järjestelyt oli saatu toimimaan ilman sääntösuomen kommervenkkejä. Etsit itsellesi mieleisen annoksen, mieleisen oluen ja istuit ensimmäiseen vapaaseen tuoliin, olivat annos, olut ja tuoli mistä päin tapahtumapaikkaa tahansa.”

Entinen satamavarasto taipui Meatopia-miljööksi hienosti sillä osittain katettu ja osin avonainen rakennus päästi mukavasti ylimääräiset savut ulos. Ja savua riitti! Sunnuntaina ruokaa oli tarjolla 25:stä eri kojusta. Taskisen suosikeiksi nousivat Risto Mikkolan naudan rib-eye kuusiöljyllä ja Smokestakin briskettisämpylä.

“Erityismaininta pitää antaa Torloisk Highland -naudasta valmistetulle annokselle joka sisälsi siis pelkkää lihaa ja vähän kastiketta, mutta kyseisen kojun ruuanlaittovälineet ja meininki yleensäkin olivat aivan eriluokkaa. Toki liha oli erinomaista mutta viihdytyksestä vastannut italialainen herrasmies nosta sen parhaiden joukkoon.”

Vaikka suurin osa sapuskoista olikin erinomaista oli tarjolla myös pieniä pettymyksiä. Joiltain kojuilta oli suola ilmeisesti loppu ja kiireen keskellä annokset tuntuivat välillä vaihtelen tasoltaan. Erityistä kritiikkiä Taskinen antaa Rokan iberico-ribseille jotka olivat jääneet osittain sitkeiksi ja marinadikaan ei ollut aivan miehen mieleen.

Yhden päivän visiitin ongelmaksi nousi kuitenkin ennen kaikkea ajan puute. Viihdettä oli tarjolla pillipiipareista samba-tanssijoihin ja blues-ukkoihin.Ohjelman monipuolisuus saakin erityiskiitosta. “Luentoja olisi tosin voinut katsoa enemmänkin, mutta nyt aika kului alueen kiertämiseen ja annosten maisteluun” Taskinen pohtii.

Ainut aito kritiikki tosin koskee annosten kokoa ja vielä hieman erikoiseen suuntaan, sillä Taskisen mielestä kokoa olisi voinut pienentää. “Söin seitsemän maisteluannosta ja  olin aivan täynnä. Olisi ollut mukavaa maistella enemmänkin! Jos annokset olisivat olleet pienempiä olisi voinut kokeilla useampaa sorttia.”

Kysyttäessä olisiko mies valmis lähtemän uudestaan paikalle, tulee vastaus kuin tykin suusta: “Totta kai!”

Meatopian kotisivut.