Salasana lähetetään sähköpostitse.

Kuusi nerokkainta keittiökikkaa – ne ovat tässä. Katso videolta kätevät vinkit suosikkiraaka-aineiden kuorimiseen ja ylläty. Näitä kannattaa testata omassa kotikeittiössä.

1. Ota keitetty muna ja laita lasipurkkiin, vaikka pestyyn kurkku- tai hillopurkkiin. Lisää vettä niin, että kananmuna peittyy. Laita käsi purkin suulle ja sheikkaa. Kuoret lähtevät munan päältä kuin itsestään.

2. Sama idea toimii myös valkosipulin kanssa. Ota valkosipuli kuorineen, laita lasipurkkiin, kansi kiinni ja sheikkaa. Kun olet ravistellut hetken, kaada valkosipuli ulos purkista. Poista valkoiset kuoret ja laita kynnet takaisin purkkiin. Jatka sheikkaamista niin kauan, että loputkin kuoret irtoavat kynsistä.

3. Halkaise kiivi puoliksi. Ota lasi, paina se kiivin reunaan ja liuta kuoren sisäpintaa pitkin – näin saat kuorittua kuoren superkätevästi. Täydellinen puolikas kiivi! Voit tehdä saman myös mangon kanssa.

4. Ota banaani ja neula. Paina neula banaanin kärjestä sisään ja keinuttele neulaa banaanin sisällä varovasti puolelta toiselle. Ota neula pois ja tee sama vähän alempaa. Jatka taas pari senttiä alemmas ja toista loppuun asti. Avaa kuori normaalisti ja kas, banaani on valmiiksi suuhun sopivina paloina.

5. Ota paprika, leikkaa pääty ja pohja pois. Halkaise yhdeltä sivulta ja leikkaa paprika niin, että pelkkä keskusta irtoaa kuoresta. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Ota kansi ja paina vihreä kanta pois. Leikkaa kanta ja pohja suikaleiksi. Tässä kikalla saat hyödynnettyä melkein kaiken paprikan.

6. Ota raaka peruna ja leikkaa veitsellä pieni viilto perunan ympäri. Keitä peruna niin kuin normaalisti. Kun se on kypsä, vedä kuoret päädyistä pois. Et hukkaa perunaa yhtään. Ja miten nopeaa!

 

Kuva: Shutterstock