Salasana lähetetään sähköpostitse.

 

Jos olet aina ajatellut etteivät “vegaaninen” ja “barbecue” sovi samaan lauseeseen, todistaa keittiömestari Chris Rubinsteinin resepti sinun olleen väärässä. Vegaaniset nyhtösieni BBQ-purilaiset tulisella lehtikaalislaw’lla kelpaavat huhujen mukaan myös lihansyöjille.

Resepti

5 dl omenalastuja savustamiseen

500 g kokonaisia osterivinokkaita

1 lehtikaali silputtu

2 porkkanaa kuorittuna ja raastettuna

1 punasipuli viipaloituna

2 dl majoneesia (vegaanista)

4 rkl sokeria

1 dl omenaviinietikkaa

1 rkl chililastuja

2 rkl öljyä

2 dl BBQ-kastiketta

4 sämpylää

Kuumenna grilli 300 asteeseen ja aseta 30min liotetut lastut kuumien hiilien päälle asetettuun foliovuokaan tai savustuslaatikkoon. Kun savua alkaa muodostua, grillaa sieniä 20 minuuttia, kunnes ne ottavat reilusti väriä mutta eivät pala. Jäähdytä hieman ja revi. Tee sienien kypsyessä lehtikaalislaw sekoittamalla ensin lehtikaali, porkkanat ja punasipuli ja sitten toisessa astiassa majoneesi, omenaviinietikka, sokeri ja chililastut. Vispaa majoneesiseos sekaisin ja kaada kasvisten päälle ja sekoita. Kuumenna paistinpannussa öljy, lisää revityt sienet ja BBQ-kastike ja paista kunnes sienet karamelisoituvat. Aseta sämpylälle lehtikaalislaw’ta ja sitten sieniseos ja nauti.

Lue alkuperäinen resepti.