Salasana lähetetään sähköpostitse.

Tällä yksinkertaisella kikalla saat grillattua kalan täydelliseksi joka grillauskerralla.

Kohtele grilliäsi samalla lailla kuin valurautapannuasi – haluat sen savuavan kuumana, puhtaana ja hyvin pinnoitettuna. Kuumenna grilli kuumaksi ja jynssää ritilät grilliharjalla poistaaksesi tuhkan, lian ja ruoan jämät. Dippaa neliöksi taitellut talouspaperit öljyssä, pitele paperia pitkillä pihdeillä ja pyyhi ritilät kunnes ne ovat kiiltäviä – se muodostaa pinnoitteen ritilän ja kalan välille ja estää kalan tarttumisen.

Vahvat, nahalliset fileet (kuten lohi, ruijanpallas ja ahven) kestävät grillissä parhaiten. Taputtele kala kuivaksi ja sivele molemmilta puolilta öljyllä. Laita filee nahkapuoli alaspäin ritilälle. Kypsennä keskilämmöllä kunnes nahka on ruskeaa ja rapeaa. Jos kala ei liikahda kun yrität kääntää sitä, jatka kypsentämistä kunnes se irtoaa helposti. Käännä kala tukevalla lastalla ja grillaa kypsäksi.

 

Alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Shutterstock