Salasana lähetetään sähköpostitse.

Siis jäätelöä ja limonadia (tai soodavettä kuten perinteisessä reseptissa on tapana)! Tämä amerikkalainen perinneherkku toimii myös Suomen kesässä. Vaikka jäätelösoodat ovatkin Suomessa jääneet jäätelökioskien pahnanpohjimmaisiksi on niissä silti loputtomat mahdollisuudet. Yhdysvalloissa root beer float on klassikko josta Suomessa tietää vain harva. Tarvitset vain pillin tai pari, lasin, jäätelöä, limpparia ja makusiirappia ja pääset tämän Amerikkalaisten suosikkijuoman äärelle.

Esimerkiksi vanha klassikko eli musta lehmä koostuu suklaasiirapista, root beeristä eli makeasta “juurioluesta” ja vaniljajäätelöstä. Kun klassikko perinteiseen tapaan valmistettuna on kokeiltu, voit terästää sitä vodkalla, bourbonilla tai liköörillä. Tai voit vaihtaa jäätelömakuja tai korvata suklaasiirapin toffeella tai vaahterasiirapilla.

Tästä tarkemmat ohjeet täydellisen perinteisen jäätelösoodan valmistukseen:

  1. Jokainen annos vaatii korkean lasin (noin 5dl), pillin, pitkän lusikan, jäätelökauhan, 3 rkl siirappia, 1-2 rkl täysmaitoa, sodavettä, jäätelöä ja kermavaahtoa.
  2. Jäähdytä lasi pakastimessa jotta aineet pysyvät kylminä.
  3. Kaada lasin pohjalle makusiirappi, lisää maito ja sekoita. Annostele soodavettä ¾ lasista. (Älä täytä lasia, ettei se kuohu yli.)
  4. Lisää 2-3 palloa jäätelöä ja sekoita. Lisää päälle kermavaahtoa ja koristeeksi esimerkiksi säilötty kirsikka, minivaahtokarkkeja tai strösseleitä.
  5. Tarjoile pillin ja pitkävartisen lusikan kera.

Lue alkuperäinen artikkeli.

Tuosta vielä video aiheen tiimoilta kaupanpäälisiksi: