Salasana lähetetään sähköpostitse.

Laskiaispulla täytetään perinteisesti hillolla tai mantelimassalla ja kunnon kasalla kermavaahtoa. Joko olet kokeillut tätä ruotsalaisten superherkkua?

Laskiaispullat ovat tärkeä osa laskiaisen juhlintaa. Ruotsissa 1800-luvulla kehitetyt perinteiset laskiaispullat leikataan kahteen osaan ja täytetään kermalla sekä mantelimassalla – hillotäytteinen pulla on aina ollut suomalaisten herkku.

Laskiaispullien suhteen ruotsalaiset vaalivat perinteitä, mutta jo parin vuoden ajan naapurimaassa on uskallettu revitellä. Siellä laskiaispullan väliin levitetään nyt Nutellaa ja baanaaniviipaleita, kermavaahtoa unohtamatta. Ruotsin puolella laskiaispullia myydään myös wrapin muotoon käärittynä ja rohkeimmat sekoittelevat mantelimassan sekaan pekonia. Uskaltaisitko kokeilla näitä innovaatioita?

 

Alkuperäinen artikkeli.

Kuva: Shutterstock