Salasana lähetetään sähköpostitse.

Muun muassa Twin Peaks –sarjan ohjaajana tunnettu, legendaarinen David Lynch on tehnyt myös kokkausvideoita. Perinteiset käsitykset kokkausvideoista voi heittää roskakoriin, sillä Lynchin synkän surrealistinen kokkausvideo on läpikotaisin tunnettua David Lynchiä. Yllä oleva kokkausvideo hävisi internetin ihmeellisestä maailmasta muutama vuosi sitten mutta nyt se on taas kaikkien fanien nähtävänä.

Kvinoaa a’ la Lynch

1,5dl kvinoaa
3,5dl parsakaalia (pakaste)
1 kasvisliemikuutio
Nestemäistä aminohappoa (esim. Braggs)
Extra virgin oliiviöljyä
Merisuolaa

Lorauta keskikokoiseen paistinpannun n. 2,5 cm vettä. Aseta paistinpannu levylle ja roiskaise sekaan mukava määrä merisuolaa.

Laita levy kuumalle. Katso kvinoaa. Se on kuin hiekkaa, tämä on kvinoaa. Ne ovat hyvin, hyvin tiiviitä jyviä, jotka turpoavat reilusti.

Kuori kasvisliemikuutio, murskaa se pienellä puukolla ja anna sen odottaa juuri siinä. Se ei pahastu odotelleessaan siinä, sillä on ihan hauskaa.

Kun vesi kiehuu, lisää kvinoa pannulle ja laita kansi päälle. Vähennä lämpöä ja anna kiehua 8 minuuttia. Ota parsakaali pakkasesta ja aseta sivuun.

Ota hieno kristallilasi – se, jonka Agnes ja Maya toivat Lódzista, Puolasta – ja täytä se punaviinillä, koska tämä on sitä mitä teet, kun kokkaat kvinoaa. Mene ulos, istahda, polta tupakka ja ajattele kaikkia niitä kvinoan jyviä kiehumassa pannulla.

Lisää parsakaalit pannulle, laita kansi päälle, ja anna sen porista vielä 7 minuuttia.

Palaa takaisin ulos, ja kerro tarina junasta ja siitä, kuinka sen hiilellä toimiva höyrymoottori sammui keskelle kuutonta ja autiota jugoslavialaista yötä vuonna 1965. Se on myös tarina sammakkoyököistä ja pienestä kuparikolikosta, joka muuttui huoneenlämpöiseksi pullolliseksi violettia sokerivettä, kuudeksi jääkylmäksi Coca-Colaksi ja kourallisiksi hopeakolikoita.

Käännä levy pois päältä, ripottele kasvisliemikuutio sekaan ja sekoita samaisen puukon kärjellä, jolla rikoit kuution.

Lusikoi kvinoa kulhoon. Ripottele nestemäistä aminohappoa ja oliiviöljyä päälle. Tarjoile ja nauti.

Alkuperäinen artikkeli