Salasana lähetetään sähköpostitse.

Cashew-juusto on vegaanien ja raakaruokavaliota noudattavien käyttämä maitovapaa ja terveellinen vaihtoehto juustolle. Levite sopii toki myös kaikkiruokaisille, mutta ei tietenkään maistu maidosta valmistetulle juustolle. Senpä takia cashew-juusto lienee hieman harhaanjohtava kuvaus ja cashew-levite onkin osuvampi nimi.

Jos raakaruoka ei ole käsitteenä tuttu, selvennettäköön että raakaruokaa tehtäessä erilaisia pähkinöitä ja siemeniä käytetään usein soseutettuina maitovapaina juustonkorvikkeina. Raa’at mantelit, pinjansiemenet, auringonkukansiemet ja seesaminsiemenet ovat oivia raaka-aineita vegaanisille juustoille. Kun tavoitteena on neutraali maku, toimivat cashew’t kaikkein parhaiten.

pähkinät

Cashew-juustoon voi lisätä haluamiaan makuaineita mielinmäärin. Soseuta ja mausta. Alla olevalla reseptillä syntyy cashew-levite jonka koostumus on hummuksen tai ricottan tyylinen, eli voit käyttää sitä levitteenä tuorejuuston tapaan tai dippinä hummuksen tyyliin.

Resepti

4½ dl raakoja, suolaamattomia cashewpähkinöitä liotettuna yön yli

1dl ravintohiivaa tai oluthiivahiutaletta

½ dl vettä

½ dl sitruunamehua

1tl suolaa

½ tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

Valuta ja huuhtele cashew-pähkinät. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja soseuta haluamaasi koostumukseen. Lisää tarvittaessa vettä. Siirrä tarjoilukulhoon ja nauti.

Voit maustaa cashew-juuston lopuksi esimerkiksi yrteillä, tomaatilla, chilillä, tryffeliöljyllä, seesamilla tai vaahterasiirapilla.

Lue alkuperäinen artikkeli.

Kuvat flickr/Explorer Bob